avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Activitate dary@

Activitate dary@

Buna ziua,

In urma cu o saptamana am semnat demisia cu acordul partilor, cu un preaviz putin mai scurt decat cel clasic, de 45 de zile. Am nevoie sa imi iau concediu medical, insa nu pot prelungi perioada de preaviz, deoarece trebuie sa incep noul job la data agreata. Intrebarea mea este: daca imi iau concediu medical, stiu ca pe perioada sa, contractul de munca se suspenda, iar perioada de preaviz se prelungeste cu numarul de zile de concediu medical. Cu alte cuvinte, zilele de preaviz vor reincepe sa curga din momentul in care voi reveni din concediul medical.
Ce varianta as avea sa imi iau concediul medical, dar ultima mea zi la locul de munca sa ramana totusi cea agreata cu angajatorul? Se poate negocia? As putea, daca angajatorul e de acord, sa refacem demisia dupa concediul medical, astfel incat sa pot pleca la aceeasi data initial agreata? Este legal? Cum ar trebui sa procedez? Demisia poate fi retrasa si refacuta? Pur si simplu nu imi pot muta mai tarziu ultima zi de lucru si concediul medical este neaparat necesar. Iar concediu de odihna nu mai am.

Multumesc!
Multumesc. Asa este, tocmai m-am intors de la Starea Civila sector 4, unde am aflat ca ce mi se poate elibera este un extras de casatorie (si nu duplicat), insa doar la cererea unui notar sau avocat - cererea se face oficial, prin posta si se trimite la fel, prin posta, persoanei care a solicitat.

leu12 a scris:

Certificatul de casatorie se poate elibera unuia dintre soti sau la cerere,ambilor soti.
Pentru sotul supravietuitor sau, in caz de divort,pentru motive intemeiate se pot elibera certificate cu mentiunile existente. Notarul sau instanta va solicita primariei, unde s-a inregistrat actul de casatorie, un extras de uz oficial de pe actul de casatorie cu toate mentiunile existente la act.

Ok, va multumesc!

Corina89 a scris:

daca sunteti fiu, da.

Multumesc. Intelesesem ca nu s-ar elibera decat sotului supravietuitor..sper insa sa nu fie asa si sa il pot scoate.


Corina89 a scris:

Cu certificatul de deces al maei, cu certificatul dvs de nastere( faceti dovada ca a fost mama dvs) la casa de sacatorii unde s-au casatorit, fie ca este in Bucuresti sau in alt oras/comuna si scoateti duplicat.

Multumesc tare mult pentru timp si raspuns!
Inteleg ca in situatia in care am nenorocul de a-mi fi anulata sau suspendata cererea, eu nu am nicio optiune concreta de a face rost de aceste acte, nu?
Ati mai mentionat "Si riscati si taxa de timbru.". Nu inteleg f bine, stiu ca taxa de timbru judiciar se plateste o data estimata, la inceputul procesului si la final, se plateste diferenta fata de estimarea initiala, dupa evaluarea finala a bunurilor. In situatia prezentata de dvs risc sa platesc taxa de timbru, chiar daca imi este suspendata sau anulata cererea?


Geanina DRIAN a scris:

Puteti introduce actiunea aratand situatia de fapt (si anume ca nu puteti intra in posesia actelor) si sa solicitati instantei sa puna paratului in vedere sa depuna inscrisurile.

In sustinerea acestei cereri, invocati art. 293 C.proc.Civ.:
Obligaţia părţii adverse de a prezenta înscrisul
(1) Când partea învederează că partea adversă deţine un înscris probatoriu, referitor la proces, instanţa poate ordona înfăţişarea lui.
(2) Cererea de înfăţişare va fi admisă, dacă înscrisul este comun părţilor din proces, dacă însăşi partea adversă s-a referit în proces la acest înscris sau dacă, după lege, ea este obligată să înfăţişeze înscrisul.

Atentie, insa, exista riscul sa fiti repartizat la un complet mai putin flexibil, care sa va anuleze sau suspende cererea pana prezentati Dvs. inscrisurile. Si riscati si taxa de timbru.

Pe de alta parte, imediat dupa introducerea cererii de partaj, puteti face o adresa catre Primaria respectiva, prin care solictati informatii despre bunuri si la care sa anexati dovada ca ati inregistrat o cerere de partaj.

Chiar daca nu primiti un raspuns, depuneti la instanta copia adresei catre Primarie, ca dovada ca ati incercat.

Imi pare rau ca ai patit-o si tu. Eu am mers mai multe zile la rand, nu am rezolvat nimic.

M i r e l a a scris:

Astăzi am fost și eu victima acestei înșelăciuni, și din păcate am realizat acest lucru după ce am plătit acea taxă de 99 lei...
Am scris un mesaj mult mai lung și detaliat despre toată experiența mea (care nu diferă foarte mult de ceea ce ți s-a întâmplat ție) dar din greșeală am ieșit de aici și am pierdut tot ceea ce scrisesem...
Ce putem să mai facem în cazul ăsta, mai există vreo altă soluție?
Aș merge mâine din nou acolo să încerc să-mi recuperez banii, dar nu știu dacă voi reuși să fac ceva...

Va multumesc!

Florin Cornea a scris:

Teparii de profesie studiaza posibilitatile existente mult mai atent decit dvs.Ei stiu ca pentru o actiune in justitie costa mai mult decit paguba creata prin plata sumei de 99 lei si trebuie multe plingeri penale pentru ca sa fie declansate cercetari penale pe baza unui tipic de inselaciune fiindca e clar ca nu e vorba de vreun contract sau conventie comerciala.Fiindca mai mult decit paguba in sine conteaza oprirea acestor escroci !

Va multumesc!

Florin Cornea a scris:

Teparii de profesie studiaza posibilitatile existente mult mai atent decit dvs.Ei stiu ca pentru o actiune in justitie costa mai mult decit paguba creata prin plata sumei de 99 lei si trebuie multe plingeri penale pentru ca sa fie declansate cercetari penale pe baza unui tipic de inselaciune fiindca e clar ca nu e vorba de vreun contract sau conventie comerciala.Fiindca mai mult decit paguba in sine conteaza oprirea acestor escroci !

Dauna totala sunt banii platiti lor, pe loc.

viorel55 a scris:

Am inteles ca totul e confuz si totul e nebulos ! Pana la urma care este paguba totala, ca nu am inteles, cu toate ca am citit atent ?

Buna ziua.

Prezentare context: Mama a decedat in 2013. Tatal nu doresta sa facem succesiunea dupa mama pe cale amiabila, asa ca voi fi nevoita sa o fac in instanta.
Momentan incerc sa obtin un extras CF ptr. terenul ce reprezinta masa succesorala (dobandit in timpul casatoriei, care se afla pe numele tatalui exclusiv si despre care nu stiu decat comuna si judetuul din care face parte). Tatal detine actul de proprietate, insa nu vrea sa colaboreze. Insa am creat o alta intrebare, separata ptr. obtinerea extrasului CF in acest context.

Intrebarea si problema mea sunt: in vederea demonstrarii drepturilor mamei asupra terenului in cauza, voi avea nevoie si de certificatul lor de casatorie, care se afla tot la tata si la care deci, nu am acces.
Cum pot obtine un duplicat al certificatului de casatorie al parintilor mei? Pot sa il solicit eu? Mentionez ca detin Declaratia de acceptare a succesiunii mamei mele si certificatul ei de deces.

Multumesc!