avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, In urma cu o saptamana am semnat demisia cu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, In urma cu o saptamana am semnat demisia cu acordul ...

Buna ziua,

In urma cu o saptamana am semnat demisia cu acordul partilor, cu un preaviz putin mai scurt decat cel clasic, de 45 de zile. Am nevoie sa imi iau concediu medical, insa nu pot prelungi perioada de preaviz, deoarece trebuie sa incep noul job la data agreata. Intrebarea mea este: daca imi iau concediu medical, stiu ca pe perioada sa, contractul de munca se suspenda, iar perioada de preaviz se prelungeste cu numarul de zile de concediu medical. Cu alte cuvinte, zilele de preaviz vor reincepe sa curga din momentul in care voi reveni din concediul medical.
Ce varianta as avea sa imi iau concediul medical, dar ultima mea zi la locul de munca sa ramana totusi cea agreata cu angajatorul? Se poate negocia? As putea, daca angajatorul e de acord, sa refacem demisia dupa concediul medical, astfel incat sa pot pleca la aceeasi data initial agreata? Este legal? Cum ar trebui sa procedez? Demisia poate fi retrasa si refacuta? Pur si simplu nu imi pot muta mai tarziu ultima zi de lucru si concediul medical este neaparat necesar. Iar concediu de odihna nu mai am.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:41, 14 Noiembrie 2023
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Revocarea demisiei este posibilă numai cu acordul expres sau tacit al angajatorului.

In acest caz faceti o cerere prin care retractati demisia, iar angajatorul va pune rezoluția pe cerere: de acord sau nu. În situația în care este de acord, consider că trebuie menționat acest lucru și pe demisia dvs.
Perioada de preaviz standard e de 20 zile. 45 zile e pentru persoane cu functie de conducere.
Perioada de preaviz e dreptul partii "vatamate". Daca dumneavoastra va dati demisia, e dreptul angajatorului, daca angajatorul va da afara, e dreptul dumneavoastra. O parte care are un drept poate sa renunte (partial sau total) la acesta. Vorbiti cu angajatorul curent, si incercati sa il convingeti sa accepte scurtarea perioadei de preaviz cu durata concediului medical.
In cazul demisiei , numai angajatorul poate renunta la demisie...iar art.38 C.mun., prevede că „salariaţii nu pot renunţa la drepturile ce le sunt recunoscute prin lege. Orice tranzacţie prin care se urmăreşte renunţarea la drepturile recunoscute de lege salariaţilor sau limitarea acestor drepturi este lovită de nulitate”.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie si concediul de odihna in acelasi timp ? danyk1 danyk1 Sunt in preaviz , iar in aceasta perioada am luat 8 zile de concediu de odihna . intrebarea mea este : daca mi s-a acordat legal CO ? ,sau mi se va ... (vezi toată discuția)
Demisie hades hades poate cineva sa isi de-a demisia in timpul concediului medical? mai precis cu doua zile inaintea expirarii acestuia? (vezi toată discuția)
Demisie fara plata concediului ? mihaimj mihaimj Buna ziua. Am anuntat ieri angajatorul ca imi voi depune demisia si i-am rugat sa imi spuna care e perioada de preaviz pe care mi-o ofera. Desi predarea ... (vezi toată discuția)