avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie

poate cineva sa isi de-a demisia in timpul concediului medical? mai precis cu doua zile inaintea expirarii acestuia?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:23, 31 Decembrie 2010
Concediul medical suspenda de drept contractul individual de munca. Nu se mai presteaza activitatea si nu se mai platesc drepturi de natura salariala, ci doar indemnizatia de concediu.. Prin urmare demisia nu se poate depune decat la finalizarea concediului.
Poate sa isi dea demisia dupa terminarea concediului medical.
Demisia este actul unilateral de voinţă a salariatului care, printr-o notificare scrisă, comunică angajatorului încetarea contractului individual de muncă, după împlinirea unui termen de preaviz.
Legea nu interzice ca pe perioada Concediului medical salariatul sa nu-si dea demisia, ci doar ca concedierea este interzisa.
Prin urmare, salariatul poate sa-si inainteze demisia pe perioada unui astfel de concediu.
Daca aveti in vedere strict legea, da, dar treceti peste un drept al dumneavoastra in ceea ce priveste cncediul medical, si apoi contabil e practic ciudat sa se calculeze doar o parte don medical................
Eu am vorbit din punct de vedere legal .. asa cum un salariat are dreptul la un concediu medical , tot asa are si dreptul de a-si inainta demisia ...

Alte discuții în legătură

Demisie si concediul de odihna in acelasi timp ? danyk1 danyk1 Sunt in preaviz , iar in aceasta perioada am luat 8 zile de concediu de odihna . intrebarea mea este : daca mi s-a acordat legal CO ? ,sau mi se va ... (vezi toată discuția)
Suspendare contract munca pe durata cercetarii disciplinare ionbar ionbar Buna ziua, Avem un caz mai deosebit si am nevoie de ajutorul dvs pentru a-l gestiona corect. Doi salariati s-au batut in timpul programului de munca in ... (vezi toată discuția)
Demisie 2010 anicoleta anicoleta Buna ziua, Daca o persona este in concediu medical si doreste sa-si depuna demisia cu incetarea imediata a contractului de munca ce articol trebuie sa invoce ... (vezi toată discuția)