avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot obtine extras CF ptr. succesiune?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot obtine extras CF ptr. succesiune?

Buna ziua!

Parintii mei au cumparat in timpul casatoriei un teren in jud. Giurgiu, teren care a fost si este pe numele tatalui meu.
Mama a decedat in 2013 si nu s-a facut succesiunea.
Tatal nu doreste sa coopereze, asa ca voi dezbate in instanta succesiunea. Mentionez ca toate actele sunt la tatal meu, care nu doreste sa mi le puna si mie la dispozitie.
Nu detin, asadar, niciun act sau informatie asupra terenului in cauza, in afara de comuna si judetul in care se afla si recunoasterea fizica a acestuia (stiu care este terenul, daca merg la fata locului).
Intrebarea mea este: ptr. a putea merge in instanta, cum pot obtine un extras CF ptr. acel teren, avand in vedere ca nu am nicio alta data despre el, in afara de cele mentionate mai sus? Nu am nr. cadastral, nr. CF, adresa exacta si/sau completa.
Mentionez ca detin certificatul de deces al mamei si am declaratia de acceptare a succesiunii (daca ajuta cu ceva).

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: dary@ , utilizator 22:32, 25 Iunie 2019
Puteti introduce actiunea aratand situatia de fapt (si anume ca nu puteti intra in posesia actelor) si sa solicitati instantei sa puna paratului in vedere sa depuna inscrisurile.

In sustinerea acestei cereri, invocati art. 293 C.proc.Civ.:
Obligaţia părţii adverse de a prezenta înscrisul
(1) Când partea învederează că partea adversă deţine un înscris probatoriu, referitor la proces, instanţa poate ordona înfăţişarea lui.
(2) Cererea de înfăţişare va fi admisă, dacă înscrisul este comun părţilor din proces, dacă însăşi partea adversă s-a referit în proces la acest înscris sau dacă, după lege, ea este obligată să înfăţişeze înscrisul.

Atentie, insa, exista riscul sa fiti repartizat la un complet mai putin flexibil, care sa va anuleze sau suspende cererea pana prezentati Dvs. inscrisurile. Si riscati si taxa de timbru.

Pe de alta parte, imediat dupa introducerea cererii de partaj, puteti face o adresa catre Primaria respectiva, prin care solictati informatii despre bunuri si la care sa anexati dovada ca ati inregistrat o cerere de partaj.

Chiar daca nu primiti un raspuns, depuneti la instanta copia adresei catre Primarie, ca dovada ca ati incercat.
Multumesc tare mult pentru timp si raspuns!
Inteleg ca in situatia in care am nenorocul de a-mi fi anulata sau suspendata cererea, eu nu am nicio optiune concreta de a face rost de aceste acte, nu?
Ati mai mentionat "Si riscati si taxa de timbru.". Nu inteleg f bine, stiu ca taxa de timbru judiciar se plateste o data estimata, la inceputul procesului si la final, se plateste diferenta fata de estimarea initiala, dupa evaluarea finala a bunurilor. In situatia prezentata de dvs risc sa platesc taxa de timbru, chiar daca imi este suspendata sau anulata cererea?

Geanina DRIAN a scris:

Puteti introduce actiunea aratand situatia de fapt (si anume ca nu puteti intra in posesia actelor) si sa solicitati instantei sa puna paratului in vedere sa depuna inscrisurile.

In sustinerea acestei cereri, invocati art. 293 C.proc.Civ.:
Obligaţia părţii adverse de a prezenta înscrisul
(1) Când partea învederează că partea adversă deţine un înscris probatoriu, referitor la proces, instanţa poate ordona înfăţişarea lui.
(2) Cererea de înfăţişare va fi admisă, dacă înscrisul este comun părţilor din proces, dacă însăşi partea adversă s-a referit în proces la acest înscris sau dacă, după lege, ea este obligată să înfăţişeze înscrisul.

Atentie, insa, exista riscul sa fiti repartizat la un complet mai putin flexibil, care sa va anuleze sau suspende cererea pana prezentati Dvs. inscrisurile. Si riscati si taxa de timbru.

Pe de alta parte, imediat dupa introducerea cererii de partaj, puteti face o adresa catre Primaria respectiva, prin care solictati informatii despre bunuri si la care sa anexati dovada ca ati inregistrat o cerere de partaj.

Chiar daca nu primiti un raspuns, depuneti la instanta copia adresei catre Primarie, ca dovada ca ati incercat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces succesiune in instanta . cum procedez ? Marius.Varna Marius.Varna Buna ziua . mama cu tata au proprietate un apartament cu 4 camere . Mama a murit in 2014 si nu sa facut succesiunea . Mostenitori sunt 3 copii si tata . Noi ( ... (vezi toată discuția)
Mostenire sburlea corina sburlea corina Buna seara. Va rog sa ma indrumati cum sa procedez in situatia in care in urma mortii parintilor mei, intai mama si anul acesta tatal, toate actele originale ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, aș dori să vă pun următoarea întrebare, urmează ... Eu68 Eu68 Bună ziua, aș dori să vă pun următoarea întrebare, Urmează sa deschid proces de divorț și partaj ,la partaj îmi trebuie contractul de casă original ... (vezi toată discuția)