avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna seara.
Va rog sa ma indrumati cum sa procedez in situatia in care in urma mortii parintilor mei, intai mama si anul acesta tatal, toate actele originale ale casei si terenului acestora au fost luate de sora mea si nu vrea nici sa mi le dea si nici nu vrea sa mergem la notariat sa facem dezbaterea mostenirii. Stiu ca este un termen de 1 an in care trebuie sa-mi exprim punctul de vedere privin acceptarea mostenirii, caci de renuntat nu renunt.Care ar fi modalitatile sa pot face dezbaterea mostenirii? Daca actele sunt la ea, eu pot solicita duplicate dupa certificatele de deces ale parintilor ca sa merg la notar? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: sburlea corina , utilizator 12:02, 31 Mai 2019
nu aveti nevoie de actele proprietatilor pentru a accepta notarial mostenirea.
puteti oricand deschide o actiune de partaj succesoral in instanta, prin care sa indicati faptul ca documentele se afla la parta si sa solicitati sa le depuna la dosar.

Codul Civil - Probele
Art. 293
Obligaţia părţii adverse de a prezenta înscrisul
(1) Când partea învederează că partea adversă deţine un înscris probatoriu, referitor la proces, instanţa poate ordona înfăţişarea lui.
(2) Cererea de înfăţişare va fi admisă, dacă înscrisul este comun părţilor din proces, dacă însăşi partea adversă s-a referit în proces la acest înscris sau dacă, după lege, ea este obligată să înfăţişeze înscrisul.
Va multumesc frumos pentru ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces succesiune in instanta . cum procedez ? Marius.Varna Marius.Varna Buna ziua . mama cu tata au proprietate un apartament cu 4 camere . Mama a murit in 2014 si nu sa facut succesiunea . Mostenitori sunt 3 copii si tata . Noi ( ... (vezi toată discuția)
Procurare acte maria162 maria162 Bună ziua, am intrat de curând în posesia unei moșteniri alături de frații mei. Unul dintre ei deține actele originale ale proprietății moștenite. ... (vezi toată discuția)
Cum pot obtine extras cf ptr. succesiune? dary@ dary@ Buna ziua! Parintii mei au cumparat in timpul casatoriei un teren in jud. Giurgiu, teren care a fost si este pe numele tatalui meu. Mama a decedat in 2013 ... (vezi toată discuția)