avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi
Forum Activitate rmad

Activitate rmad

Bună seara! Am următoarea problema: am un teren în proprietate de 1/2 ha, care a avut forma unui dreptunghi. Odată cu efectuarea cărților funciare gratuite acest teren a devenit cu o alta dispunere, favorizând vecinul din dreapta și din stânga.
Menționez ca nu locuiesc în acea localitate, si nu am știut de momentul executării măsurătorilor efectuate de expert în prezenta reprezentanților primăriei.
Deasemeni, cartea funciara mi a fost eliberata 1 an mai târziu, astfel încât sa pierd perioada în care puteam legal sa contest.
Întrebarea mea este, care este calea ptr. a putea rezolva ac. Problema?
Menționez ca primăria, care a fost de fata la măsurători, nu și asuma acum,. Dețin act de proprietate și în arhiva primăriei exista harta cu dispunerea anterioara a terenului!
Va mulțumesc!
O carte funciara, efectuata în cadrul programului gratuit, în anul 2019 la un teren intravilan, în absenta proprietarului, poate fi contestata? Și dacă da, care sunt pașii? Concret, a fost făcută cartea funciara altfel decât în titlul de proprietate!
Bună ziua! Dacă am un azil ptr. persoane vârstnice, propietate privata( este proprietatea mea), care sunt condițiile ca să pot sa o iau pe mama mea, bătrână, sa o îngrijesc la azil fără taxa? Mama nu are bani! Exista o lege care sa o oblige sa plătească?
Răspuns la discuția cumparare teren concesionat
Buna ziua! intrebarea mea este urmatoarea: am un contract de concesionare a unui teren incheiat cu multi ani in urma, teren la care am renuntat, in concluzie nici taxa anuala nu a mai fost achitata. A cum, primaria respectiva ma someaza la plata unei sume destul de mare, in conditiile in care am renuntat la teren. Ce pot face cu baza legala, sa fiu absolvita de plata acestei sume?