Buna ziua,
In cadrul magazinului de haine&incaltaminte, vom avea si o parte de bar unde vom vinde bauturi racoritoare si alcoolice, posibil si tigari.
Intrebarea noastra ar fi daca un vanzator din magazin poate prepara si bauturi alcoolice, este neaparata nevoie de specializare de barman?
Practic lucratorul comercial are voie sa prepare aceste bauturi sau este nevoie de un angajat specializat pe asa ceva?
Multumesc.
Buna ziua,
Am urmatoarea situatie, la solicitarea unui fost angajat, a unei adeverinte de vechime s-a constatat ca CIM-ul a fost transmis cu intarziere, acesta fiind inregistrat in programul de salarizare cu data de 17.10.2016, (deci taxele au fost platite pentru salariul lui) insa in Revisal transmitere in data de 07.02.2017, Dorid sa corectez eroarea conform art.4 alin 6, ma lovesc de faptul ca nu pot corecta decat data incetarii CIM-ului in Revisal. Ce ma sfatuiti sa fac in acest caz, adeverinta ii este necesara pentru dosarul de pensionare.
Multumesc,
Unul din colegi este casatorit civil cu o doamna de cetatenie filipineza, care dispune de drept de sedere / munca in Romania, dar nu este angajata. Este posibil ca aceasta sa devina co-asigurata pentru colegul nostru si, daca da, in ce conditii / ce documente sunt necesare?
Buna ziua,
Am o societate care si-a schimbat denumirea, are CIF nou, administrator nou, societatea avea un angajat care a ramas activ pe toata perioada procesului de schimbare, la depunerea D112 aferente lunii martie, pentru acel angajat, ANAF-ul imi da eroare, spunandu-mi ca acest CIF a fost radiat. Azi 17.04.2019 imi parvine si noul CIF care este emis cu data de 10.04.2019.
Intrebarea mea este cum procedez cu angajatul, incetez pe vechea societate si deschid un nou CIM pe noua societate, pentru care trebuie mers la ITM si ceruta o noua parola transmitere Revisal? Sau exista o alta solutie?
Multumesc,
Va multumesc frumos pentru raspunsurile dvs.
o zi placuta!
Da ma pot folosi de legea sugerata de dvs, multumesc frumos, va rog sa-mi spuneti daca la momentul finalizarii tranzitiei pot intocmi un act aditional de modificare a datelor de identificare a angajatorului, pentru transmiterea in Revisal, iar anagajatul ramane activ practic la aceeasi societate dar cu alta denumire?
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta, o societate civila de psihologie cu 1 angajat isi schimba statutul in cabinet individual de psihologie, incepand cu 01.03.2019, procedura este demarata, decizia de incetare a SCPP-ului nu exista insa va avea data de 01.03,2019, intrebarea mea este cu ce data incetez CIM-ul angajatei dat fiind faptul ca cealalta societate respectiv cabinetul individual inca nu este activ. Se doreste pastrarea relatiior de munca cu angajata.
Multumesc