avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1111 soluții astăzi
Forum Activitate IoanaPura

Activitate IoanaPura

Răspuns la discuția Maternitate
Pt perioada CCC stiu ca nu se acorda zile de CO. Ma intereseaza daca pt prenatal si postnatal se acorda zile de CO, cele 126 zile? Multumesc.

Cornel Vasile a scris:

Perioada CCC nu este luat in considerare la calculul zilelor de CO....

Art. 145.C.mun.
.....
(4) La stabilirea duratei concediului de odihna anual, perioadele de incapacitate temporara de munca si cele aferente concediului de maternitate, concediului de risc maternal si concediului pentru ingrijirea copilului bolnav se considera perioade de activitate prestata.
.....

Prin urmare, perioada de CCC nu este prevazuta in textul Codului Muncii ca perioada de activitate prestata pentru care se acorda CO.

Discuție Maternitate
Data probabila a nasterii e 5 mai 2019.
La cate zile de concediu de odihna am dreptul pe 2019?. Multumesc.
Da, acesta e motivul specificat de directorul fabricii unde lucrez. Directorul spune ca imi schimba locul de munca, dar care tot poate afecta sarcina
Am mai citit in lege ca trebuia informat de starea mea si ITM-ul in termen de 10 zile ( nu au fost anuntati).Eu i-am informat in 13 septembrie de starea mea de graviditate.

Cornel Vasile a scris:

Doar acesta este motivul?

Angajatorul refuza sa semneze raportul de la medicina muncii a concediului de risc maternal pe motiv ca vor veni in control cei de la DSP. Ce e de facut?