avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu risc maternal refuzat de angajator
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu risc maternal refuzat de angajator

Angajatorul refuza sa semneze raportul de la medicina muncii a concediului de risc maternal pe motiv ca vor veni in control cei de la DSP. Ce e de facut?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:05, 30 Septembrie 2018
Doar acesta este motivul?
Da, acesta e motivul specificat de directorul fabricii unde lucrez. Directorul spune ca imi schimba locul de munca, dar care tot poate afecta sarcina
Am mai citit in lege ca trebuia informat de starea mea si ITM-ul in termen de 10 zile ( nu au fost anuntati).Eu i-am informat in 13 septembrie de starea mea de graviditate.

Cornel Vasile a scris:

Doar acesta este motivul?

Potrivit art. 9 din OUG nr. 96/2003 privind protecţia maternităţii la locul de muncă, în cazul în care o salariată este gravida şi desfăşoară la locul de muncă o activitate care prezintă riscuri pentru sănătatea sau securitatea sa ori cu repercusiuni asupra sarcinii şi alăptării, în sensul celor prevăzute la art. 5 alin. (1) din Ordonanţă, angajatorul este obligat să îi modifice în mod corespunzător condiţiile şi/sau orarul de muncă ori, dacă nu este posibil, să o repartizeze la alt loc de muncă fără riscuri pentru sănătatea sau securitatea sa, conform recomandării medicului de medicina muncii sau a medicului de familie, cu menţinerea veniturilor salariale.

In cazul in care angajatorul, din motive justificate în mod obiectiv, nu poate să îndeplinească obligațiile de mai sus (modificarea condiţiilor de muncă, a programului de lucru ori repartizarea la un alt post), atunci salariatele au dreptul la concediu de risc maternal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Risc de munca pentru angajata cu sarcina cu probleme lungeanuadina lungeanuadina Buna ziua, O angajata are o sarcina cu probleme si nu mai poate veni la serviciu...asa spune ea. Mentionez ca job-ul nu presupune riscuri, doar un program ... (vezi toată discuția)
Concediu risc maternal daniela-claudia daniela-claudia Care sunt pasii de urmat de catre angajator atunci cand o salariata solicita acordarea concediului de risc maternal fiind gravida si face dovada cu adeverinta ... (vezi toată discuția)
Risc maternal Life3 Life3 Buna ziua ,am intampinat si eu o problema la locul de munca legat de concediul de risc maternal , având în vedere că firma nu este de acord cu riscul ... (vezi toată discuția)