avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Maternitate
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Maternitate

Data probabila a nasterii e 5 mai 2019.
La cate zile de concediu de odihna am dreptul pe 2019?. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: IoanaPura , utilizator 09:11, 25 Ianuarie 2019
~ Conținut șters la cerere ~
Perioada CCC nu este luat in considerare la calculul zilelor de CO....

Art. 145.C.mun.
.....
(4) La stabilirea duratei concediului de odihna anual, perioadele de incapacitate temporara de munca si cele aferente concediului de maternitate, concediului de risc maternal si concediului pentru ingrijirea copilului bolnav se considera perioade de activitate prestata.
.....

Prin urmare, perioada de CCC nu este prevazuta in textul Codului Muncii ca perioada de activitate prestata pentru care se acorda CO.
Pt perioada CCC stiu ca nu se acorda zile de CO. Ma intereseaza daca pt prenatal si postnatal se acorda zile de CO, cele 126 zile? Multumesc.

Cornel Vasile a scris:

Perioada CCC nu este luat in considerare la calculul zilelor de CO....

Art. 145.C.mun.
.....
(4) La stabilirea duratei concediului de odihna anual, perioadele de incapacitate temporara de munca si cele aferente concediului de maternitate, concediului de risc maternal si concediului pentru ingrijirea copilului bolnav se considera perioade de activitate prestata.
.....

Prin urmare, perioada de CCC nu este prevazuta in textul Codului Muncii ca perioada de activitate prestata pentru care se acorda CO.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna rosflower rosflower Buna ziua! sunt insarcinata in 30 sapt.luna aceasta la sf.ar trebui sa intru in prenatal intrebarea mea este concediul de odihna pe anul acesta este din ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. urmează să intru in concediu de odihnă iar apoi ... diana23ingrid diana23ingrid Bună ziua. Urmează să intru in concediu de odihnă iar apoi aș vrea să intru in cm apoi prenetal. Câte zile de concediu am pe anul 2021? 1,75 * nr de ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna ptr concediu medical matei11 matei11 Buna ziua Am o salariata care intra in concediu medical Sarcina si lauzie in luna aprilie. A venit cu o cerere de concediu odihna ptr anul 2017 -. Cum ii ... (vezi toată discuția)