Buna ziua! Am nevoie de cateva lamuriri cu privire la aspectul juridic al unor situatii, las punctual mai jos:
1. Pentru deschiderea unui centru de meditatii/alte cursuri alternative (ex: social media, graphic design, design floral etc.), ce forma juridica este cea mai recomandata?
2. Ce calificari sunt necesare pentru: adminiatratori ( in cazul srl) si pentru personalul didactic ( e imperios sa existe calificari pedagogice sau e suficient sa aiba calificari acreditate in domeniul in care predau, de ex. Calificare designer floral.
3. Avand in vedere ca institutia in speta este de natura privata( centru cursuri) e necesar vreun aviz al ministerului educatiei? Dar alte avize?
4. Pentru a preda mai multe materii scolare( fiind centru de meditatii) am nevoie de calificari pedagogice, este suficienta o diploma de formator? Am repetat, cu cateva adaugiri.
Buna ziua! Am o situatie care necesita cateva lamuriri. Doresc sa deschid un srl care sa aiba ca obiect de activitate cursuri ce presupun pregatirea elevilor pentru examenele nationale/pentru activitatea de la scoala (meditatii romana, matematica etc.). Totodata, doresc sa desfasor si cursuri non-formale precum : design grafic, social-media, copywriting, desen etc.
Ma intereseaza cateva lamuriri pentru urmatoarele:
-ce cod CAEN este cel mai potrivit. Din ce am citit, ar fi 8559, este corect?
-ce documente sunt necesare pentru administratorii si pentru angajatii unui srl cu acest domeniu de activitate. Este imperios sa existe calificari in domeniile predate/ absolvirea unor module pedagogice? Este suficient un curs de formator?
Astept cu interes orice raspuns. Multumesc anticipat!