avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 339 soluții astăzi
Forum Activitate Corinasc

Activitate Corinasc

Răspuns la discuția Acte necesare cod CAEN 8559
Multumesc!
Buna ziua! Am nevoie de cateva lamuriri cu privire la aspectul juridic al unor situatii, las punctual mai jos:

1. Pentru deschiderea unui centru de meditatii/alte cursuri alternative (ex: social media, graphic design, design floral etc.), ce forma juridica este cea mai recomandata?

2. Ce calificari sunt necesare pentru: adminiatratori ( in cazul srl) si pentru personalul didactic ( e imperios sa existe calificari pedagogice sau e suficient sa aiba calificari acreditate in domeniul in care predau, de ex. Calificare designer floral.

3. Avand in vedere ca institutia in speta este de natura privata( centru cursuri) e necesar vreun aviz al ministerului educatiei? Dar alte avize?

4. Pentru a preda mai multe materii scolare( fiind centru de meditatii) am nevoie de calificari pedagogice, este suficienta o diploma de formator? Am repetat, cu cateva adaugiri.

Multumesc!
Buna ziua! Am o situatie care necesita cateva lamuriri. Doresc sa deschid un srl care sa aiba ca obiect de activitate cursuri ce presupun pregatirea elevilor pentru examenele nationale/pentru activitatea de la scoala (meditatii romana, matematica etc.). Totodata, doresc sa desfasor si cursuri non-formale precum : design grafic, social-media, copywriting, desen etc.
Ma intereseaza cateva lamuriri pentru urmatoarele:
-ce cod CAEN este cel mai potrivit. Din ce am citit, ar fi 8559, este corect?
-ce documente sunt necesare pentru administratorii si pentru angajatii unui srl cu acest domeniu de activitate. Este imperios sa existe calificari in domeniile predate/ absolvirea unor module pedagogice? Este suficient un curs de formator?

Astept cu interes orice raspuns. Multumesc anticipat!