avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Activitate Elena Laura C.

Activitate Elena Laura C.

Discuție Partaj
Buna ziua,
As dori sa stiu cum se poate face partajul unui spatiu comercial care a fost achizitionat in timpul casniciei si care acum este inchiriat. Daca partajul se face la notar, se poate stabili in ce fel se imparte chiria intre cei doi soti divortati ? Apoi, se poate face astfel incat chiria sa fie virata de catre platitor, separat in contul fiecaruia dintre fostii soti ? Actul de partaj notarial poate sa stabileasca clar ca jumatate din spatiul respectiv revine sotiei?
Va multumesc!
Răspuns la discuția Spor conditii vatamatoare
Va multumesc!
Buna ziua,
Sunt functionar public (consilier principal) intr-o institutie din subordinea ministerului agriculturii. Din anul 2018 cand s-au modificat sporurile de conditii vatamatoare, de la consilierii principali in jos se dau sporuri mai mici. In plus, sunt diferente intre sporurile acordate functionarilor de acelasi nivel. Sunt consilieri principali cu 204 lei spor si alti consilieri principali cu 700 lei spor.
Doresc sa stiu care ar putea fi explicatia pentru aceste situatii si daca in instanta se pot rezolva aceste inegalitati.
Va multumesc!
Buna ziua,
Avem un dosar de despagubire care asteapta la Prefectura Iasi avizul de legalitate si trimiterea catre ANRP. La sesizarile noastre raspund ca din cauza numarului mare de dosare, dosarul nostru nu a fost transmis la Bucuresti si ca se asteapta urmatorul lot. Intrebarile sunt daca Prefectura nu este obligata prin lege la respectarea unor termene si daca se poate face ceva pentru a grabi intreg procesul.
Va multumesc!