avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj

Buna ziua,
As dori sa stiu cum se poate face partajul unui spatiu comercial care a fost achizitionat in timpul casniciei si care acum este inchiriat. Daca partajul se face la notar, se poate stabili in ce fel se imparte chiria intre cei doi soti divortati ? Apoi, se poate face astfel incat chiria sa fie virata de catre platitor, separat in contul fiecaruia dintre fostii soti ? Actul de partaj notarial poate sa stabileasca clar ca jumatate din spatiul respectiv revine sotiei?
Va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 27 Ianuarie 2020
Elena Laura C., utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 13:44, 27 Ianuarie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Scopul partajului este sistarea starii de indiviziune. Mai exact, trebuie sa decida care dintre ei va prelua intregul imobil, cu obligatia de a achita celuilalt sot o sulta, reprezentand contravaloarea jumatatii sale.
In urma partajului, sotul respectiv va deveni proprietar exclusiv asupra spatiului comercial, cu toate drepturile care decurg din aceasta calitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urmare unei succesiuni dupa moartea tatalui, o sa dețin o cota ... 12254 12254 Urmare unei succesiuni dupa moartea tatalui, o sa dețin o cota de aproximativ 10 % dintr-un apartament, cei 90 % o sa fie partea unui frate ce va primi cota ... (vezi toată discuția)
Cum se poate iesi din indiviziune ? loanabelciu loanabelciu Buna ziua, Am in comun cu fostul sot un apartament si as vrea ca dupa procesul de partaj sa raman cu apartamentul si sa-i platesc o sulta stabilita de ... (vezi toată discuția)
Nelamurire asupra partajului voluntar adi_vs adi_vs Am o nelamurire privind partajul voluntar. Spre exemplu dupa decesul unuia din soti masa succesorala este jumatate indiviziva dintr-un apartament (cealalta ... (vezi toată discuția)