avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Activitate goby1986

Activitate goby1986

Buna ziua! Am o dilema care e la limita legii sau legea nu o acopera.
Am un srl infiintat in 29 dec 2023(la ONRC) care a fost inregistrata la ANAF abia in 03 ian 2024. Din aceasta cauza contabila nu a depus declaratia de inactivitate pt 2023. In iulie 2024 mi-a venit o notificare cum ca ma trec din oficiu la impozit pe profit din cauza nedepunerii la timp a declaratiei. COntabila a depus-o atunci si a trimis solicitare catre ANAF cerand sa raman la impozit micor tocmai din cauza mai sus mentionata. Au raspuns asa: "RĂSPUNS SOLICITARE Bună ziua.
Mulțumim pentru răspunsul dat la notificarea comunicată de organul fiscal.
- Cu deosebita consideratie."
Am considerat cazul rezolvat si acum a venit din nou notificare cum ca ma trec ei din oficiu la impozit pe profit incepand cu 1 aprilie 2024.
Ce sanse am sa raman la impozitul pe micro? Daca n-am nici o sansa, voi inchide firma deoarece nu mi-e deloc profitabil impozitul pe profit( nu prea am cheltuieli deductibile fiind dezvoltator de soft- sunt singurul angajat, facturez doar spre firme din afara tarii)
Doresc sa construiesc o hala pe terenul altcuiva(persoana juridica cu al carei administrator am facut o intelegere verbala deocamdata). Suprafata totala a terenului este de 10ha dar eu voi avea nevoie doar de 3 arii, suprafata halei fiind de 90mp. Idea e ca proprietarul nu doreste parcelarea sau vanzarea. Ce fel de contract trebuie incheiat in asa fel incat el sa ramana proprietar pe teren iar eu pe hala. Eu voi finanta intreaga contructie. Autorizatia de construire o putem scoate doar pe numele actualului proprietar.