avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Am o dilema care e la limita legii sau legea nu o ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Am o dilema care e la limita legii sau legea nu o acopera.

Buna ziua! Am o dilema care e la limita legii sau legea nu o acopera.
Am un srl infiintat in 29 dec 2023(la ONRC) care a fost inregistrata la ANAF abia in 03 ian 2024. Din aceasta cauza contabila nu a depus declaratia de inactivitate pt 2023. In iulie 2024 mi-a venit o notificare cum ca ma trec din oficiu la impozit pe profit din cauza nedepunerii la timp a declaratiei. COntabila a depus-o atunci si a trimis solicitare catre ANAF cerand sa raman la impozit micor tocmai din cauza mai sus mentionata. Au raspuns asa: "RĂSPUNS SOLICITARE Bună ziua.
Mulțumim pentru răspunsul dat la notificarea comunicată de organul fiscal.
- Cu deosebita consideratie."
Am considerat cazul rezolvat si acum a venit din nou notificare cum ca ma trec ei din oficiu la impozit pe profit incepand cu 1 aprilie 2024.
Ce sanse am sa raman la impozitul pe micro? Daca n-am nici o sansa, voi inchide firma deoarece nu mi-e deloc profitabil impozitul pe profit( nu prea am cheltuieli deductibile fiind dezvoltator de soft- sunt singurul angajat, facturez doar spre firme din afara tarii)
Ultima modificare: Vineri, 27 Septembrie 2024
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 17:04, 28 Septembrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru a evita litigiile cu ANAF cred că soluția cea mai bună este să faceți o altă firmă pe care să o înregistrați microîntreprindere. Puteți avea două societăți ca asociat unic, dar doar una poate fi microîntreprindere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecere firma de la profit 16% la micro 1% Andreea Muresan Andreea Muresan Buna ziua! Am o mare problema: in 2022 firma mea a fost pe micro de 3%. In 2023 am trecut pe profit de 16%. As vrea din 2024 sa trec inapoi la micro de 1%, ... (vezi toată discuția)
Am deschis o firmă in noiembrie 2022 fără angajat. Constantinesis Constantinesis Buna ziua! Am deschis o firmă in Noiembrie 2022 fără angajat, neplătitoare TVA deci intra la categoria Micro doar 2 luni. Deoarece nu pot avea angajat ... (vezi toată discuția)
O microintreprindere a cărei cifra de afaceri în 2023 a depășit ... nicoleta.catalina.apetri@gmail.com nicoleta.catalina.apetri@gmail.com O microintreprindere a cărei cifra de afaceri în 2023 a depășit echivalentul a 60000 de EUR poate solicita trecerea la impozitarea pe profit începând cu ... (vezi toată discuția)