Buna ziua.
In decembrie 2009 am girat (ca al doilea girant, primul fiind sotul ei) o prietena la CAR-ul din cadrul societatii unde lucrez, aceasta prietena lucrand in alta parte, pentru suma de 2000 RON (asa stiam eu) si pe o perioada de 2 ani.
In august - septembrie 2010 sunt anuntat de CAR-ul societatii ca aceasta prietena nu a mai platit ratele din februarie 2010, ca urmeaza (daca nu plateste de urgenta) sa-mi opreasca mie ratele din salariu si ca suma imprumutata este de 12000 RON.
Dupa multe discutii a inceput sa plateasca ratele, dar sporadic si incomplet, adica nu la timp si nu intreaga rata.
Acum sunt anuntat iarasi de la CAR ca sunt in pericol sa inceapa sa-mi opreasca ratele mie, daca nu incepe sa plateasca.
Mentionez ca in decembrie 2011 se sfarsesc cei doi ani in care trebuia platit imprumutul si in momentul actual ar mai fi de platit aprox. 10000 RON (cu tot cu penalizari.
Intrebarile mele sunt:
a) daca se ajunge pana acolo, voi plati eu intreaga suma sau se imparte cu primul girant (acesta si-a schimbat locul de munca pe care il avea atunci cand a semnat ca girant si in prezent nu se stie unde lucreaza si daca lucreaza legal)?
b) de ce CAR-ul nu-i opreste banii imprumutatului la salariu/pe stat (pentru ca se stie unde lucreaza)?
c) ce variante as avea pentru a scapa din situatia prezentata (dat in judecata, etc)?
Va multumesc si astept cu interes rasounsul dumneavoastra.
Locuiesc la parterul unui bloc cu 10 etaje. Din cauza faptului ca in beciul blocului s-au facut niste lucrari pentru conductele de apa a ramas o spartura la nivelul solului pe unde intra aerul rece astfel incat gresia din casa facea mereu condens. In consecinta am izolat tavanul beciului cu polistiren expandat de 50 mm, lucrare care a costat aprox. 1000 RON. Acum doresc ca asociatia de proprietari sa imi plateasca o parte din cheltuieli, dar aceasta refuza. Ce poate fi facut in acesta situatie? Daca toti locatarii au contribuit la repararea acoperisului de ce sa nu contribuie si la izolarea beciului?