avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Girant al unui imprumut CAR
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Girant al unui imprumut CAR

Buna ziua.
In decembrie 2009 am girat (ca al doilea girant, primul fiind sotul ei) o prietena la CAR-ul din cadrul societatii unde lucrez, aceasta prietena lucrand in alta parte, pentru suma de 2000 RON (asa stiam eu) si pe o perioada de 2 ani.
In august - septembrie 2010 sunt anuntat de CAR-ul societatii ca aceasta prietena nu a mai platit ratele din februarie 2010, ca urmeaza (daca nu plateste de urgenta) sa-mi opreasca mie ratele din salariu si ca suma imprumutata este de 12000 RON.
Dupa multe discutii a inceput sa plateasca ratele, dar sporadic si incomplet, adica nu la timp si nu intreaga rata.
Acum sunt anuntat iarasi de la CAR ca sunt in pericol sa inceapa sa-mi opreasca ratele mie, daca nu incepe sa plateasca.
Mentionez ca in decembrie 2011 se sfarsesc cei doi ani in care trebuia platit imprumutul si in momentul actual ar mai fi de platit aprox. 10000 RON (cu tot cu penalizari.
Intrebarile mele sunt:
a) daca se ajunge pana acolo, voi plati eu intreaga suma sau se imparte cu primul girant (acesta si-a schimbat locul de munca pe care il avea atunci cand a semnat ca girant si in prezent nu se stie unde lucreaza si daca lucreaza legal)?
b) de ce CAR-ul nu-i opreste banii imprumutatului la salariu/pe stat (pentru ca se stie unde lucreaza)?
c) ce variante as avea pentru a scapa din situatia prezentata (dat in judecata, etc)?
Va multumesc si astept cu interes rasounsul dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: sebastian-barbulescu , utilizator 16:53, 16 Octombrie 2011
Buna ziua,
Cu parere de rau insa din cate se poate observa va aflati in fata unei ''excrocherii''....
Care din cate observam decurge in defavoarea dumneavoastra.
Din cate stiu, CAR- ul acorda imprumuturi cu un singur girant,,....iar sotul in cazul de fata trebuia sa isi dea consimtamantul...Cu alte cuvinte va aflati ca fiind d fapt unicul si singurul caruia i se vor scadenta sumele restante inclusiv penalitatile...
Ideea actionarii in justitie, a celor implicati, vizeaza o analiza temeinica a dosarului de catre un avocat...pentru a sti ce solutie se poate gasi.
Cu stima,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Îmi pot recupera,prin justiþie,reþinerile din salariu pentru cã am girat pe cineva care nu ºi-a plãtit datoriile? Patitul Patitul SUMAR: Pornind de la incredinţarea că toţi oamenii sunt \"oameni\",am girat un \"prieten\"la un C.A.R. Deşi suma iniţial împrumutată era de 5000 ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu laur7901 laur7901 Buna ziua - in calitate de girant pentru un debit, s-a emis hotararea judecatoreasca de retinere din salariu; - la data de azi aceasta hotarare si titlul ... (vezi toată discuția)
Girare car cornea-catalin cornea-catalin buna ziua, am girat un coleg la un CAR care nu si-a achitat ratele si acum mi se opreste pe statul de plata o suma de aproximativ 1000 ron. Si colegului meu i ... (vezi toată discuția)