O persoana care a depus documentele pentru pensie in Ianuarie 2022, mai trebuie sa plateasca contributia la asigurarile de sanatate pana la emiterea deciziei de pensionare?
Mentionez ca persoana nu are nici un venit, iar in 2021 a platit contributia pt asigurari de sanatate (10% din 6 salarii minime).
Multumesc
In 2019 am platit contributiile la asigurarile sociale la Casa de Pensii (1 an), pentru a completa vechimea minima de 15 ani.
Ulterior am fost angajat cu contract de munca.
Va rog sa-mi spuneti daca la calculul pensiei sunt considerate ambele contributii sau numai una (in acest caz, care?)
Multumesc
Buna ziua,
Am o intrebare la categoria „pensie“.
Am primit decizia de pensionare dupa 33 ani si 9 luni lucrati in Romania + 3 ani in alta tara din Uniunea Europeana (pensia este intre 1 si 1.5 puncte). Intrebarea este: daca fac un contract cu casa de pensii pentru 15 luni, platesc aproximativ 5750 RON (4162 x35% x26.3% x15) si cer o recalculare a pensiei cand voi implini varsta de 65 de ani (care este peste un an si ceva) si voi avea deci stagiul standard de cotizare de 35 de ani, credeti ca valoarea punctului de pensie va creste astfel incat sa justifice cei 5750 RON platiti din buzunarul meu?
Multumesc