avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Activitate griglucia

Activitate griglucia

Răspuns la discuția Donatia
Dacă acea casă vă era donată de către socrii atât dv. cât şi soţului dv., fiind căsătoriţi, dv. aveaţi 50%, iar soţul dv. avea 50%.

Donatia a fost facuta doar pe numele meu si fara nici o clauza!!!!!
Va multumesc pentru tot ce mi-ati scris , toate sfaturile au avut solutionare.Am recuperat sulta partiala, e adevarat ca a mai ramas doar 5% din tot ce mai avea restanta.......dar a specificat in plata ca e partiala.Desi am pierdut 6 luni de dobinda la acei bani dar macar justitia isi spune cuvintul.Inca odata mii de multumiri ca am avut ce sa invat de la acest site.
Răspuns la discuția Pensia Alimentara
Diana Persa a scris:


Referitor la cum puteti sa aflati sursele sale de venituri, depasind faza de judecata si detinand un titlu executoriu cu care ati apelat la executorul judecatoresc, este de obligatia executorului sa faca acest demers, institutiile abilitate avand obligatia sa-i comunice datele solicitate: Primaria, referitor la bunurile pentru care plateste impozit pe proprietate, Inspectoratul Teritorial de Munca referitor la veniturile realizate din contracte de munca, Birourile de Cadastru si Publicitate Imobiliara referitor la imobilele detinute in proprietate, Administratia Financiara cu privire la veniturile din alte surse realizate si impozitele achitate, Oficiul Registrului Comertului privitor la societatile comerciale in care detine participatii. Spuneti ca in spatele firmei la care este angajat se afla tot el -la ORC puteti si dvs obtine certificat constatator pt firma in cauza. Daca e actionar are dreptul la dividende, care in momentul distribuirii se pot urmari silit. De asemenea, se pot indisponibiliza prin poprire si vinde chiar si partile sociale/actiunile pe care le detine in cadrul unor societati comerciale.
Avand o creanta in continua crestere va puteti indrepta nu doar asupra veniturilor din salarii, ci puteti chiar sa obtineti executarea silita imobiliara- cand se va vedea cu vreun imobil scos la licitatie se va grabi sa achite pensia pentru copii.




Va multumesc pentru un raspuns avocatesc =D>, va doresc o zii buna.
Răspuns la discuția Durata maxima contract de comodat
Mai bine a-ti da un raspuns avocatesc.......regret dar ceea ce a-ti scris e total neprofesional.Situatia este de partea mea si nu trebuie sa respect contractul.Orice contract poate fii reziliat indiferent ca e cu o perioada determinata.Motive sunt.Sper sa raspunda si alti avocati in alt mod.
Răspuns la discuția Durata maxima contract de comodat
white,wizard a scris:

Si in cazul contractului de comodat care sunt pasii de evacuare?



Sunt in situatia in care sunt propietara unui imobil in urma unei sentinte de divort si cei care ocupa imobilul au un contract de comodat incheiat de mine si fostul sot facut acum 3 ani pe o durata de 10 ani.....practic ei sustin ca au dreptul sa stea pina in 2015 conform acelui comodat.In anul 2005 nu stiam ca voi ajunge sa divortez si sa impartim bunurile.Cum fac sa intru in imobil si daca pot cere dreptul de nefolosinta incepind cu data pronuntarii sentintei avind in vedere ca fostul sot isi are firma(el figurind doar ca angajat in ea) in imobilul respectiv?
Răspuns la discuția Pensia Alimentara
aici nu se pune problema sa ma bucur....ci de a se face dreptate copiiilor care trebuie sa creasca si sa se bucure de o copilarie nu sa aiba parte de minciuni care sunt in defavoarea lor.
Răspuns la discuția Pensia Alimentara
Indiferent de valoarea sumei daca nu exista semnatura celui care cica i s-au imanat banii eu consider ca orice martor nu are ce cauta intr-o instanta ca sa depuna o marturie.Ba mai mult o suma cu titlu se face printr-un act legal.Oamenii de regula nu se despart fiinca se respecta, ci fiinca aceasta afectiune dispare.Ca atare dispare si increderea.
Răspuns la discuția Pensia Alimentara
In urma dosarului de la executor a depus contestatie cum ca mi-a platit numerar venind cu un martor...........ideea e ca daca toti cei care sunt obligati sa plateasca pensie de intretinere ar aduce martori copiii din aceasta tara nu ar mai primii niciodata banii...ca arate judecatoarea i-a respins cererea de a venii cu martori.
Răspuns la discuția Pensia Alimentara
Asa e, dar copilul ii e familie si ii va fi tot timpul.
Codul penal prevede in art. 305:
"Săvârşirea de către persoana care are obligaţia legală de întreţinere, faţă de cel îndreptăţit la întreţinere, a uneia dintre următoarele fapte:
a) părăsirea, alungarea sau lăsarea fără ajutor, expunându-l la suferinţe fizice sau morale;
b) neîndeplinirea cu rea-credinţă a obligaţiei de întreţinere prevăzute de lege;
c) neplata cu rea-credinţă, timp de două luni, a pensiei de întreţinere stabilite pe cale judecătorească,
se pedepseşte, în cazurile prevăzute la lit. a) şi b), cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă, iar în cazul prevăzut la lit. c), cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă"



Va rog sa imi spuneti daca e vorba de art 305....sau art 228 cod penal deoarece pe siteul Dvs ln Noul Cod ....infractiunea de abandon apare la art.228.
Răspuns la discuția Pensia Alimentara
Stiu unde lucreaza, doar ca si-a micsorat salariul pentru a arata instantei ca i s-au diminuat veniturile.Desii el e in spatele afacerii mascheaza tot pentru a se sustrage de la orice forma de plata.Unde pot verifica daca terenurile aferente lui personale ii aduc venit?Pot obtie eu personal de la administratia financiara cu citatia de la judecatorie pentru nicsorarea pensiei?Unde ma mai sfatuiti sa caut?
Multumesc ptr raspunsul promt.