avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Activitate Nicolae_1980

Activitate Nicolae_1980

Răspuns la discuția Custodie exclusivă copil
Mulțumesc frumos ,așa am să fac.Vreau să mai subliniez că fosta soție îmi spune în atunci când îi spun situația ,îmi spune că "asta simte copilul și că ea nu se bagă".Asta în fericitul caz când îmi răspunde la telefonsau la mesaje.Dar eu îmi cunosc copilul cum era înainte cu mine și cum este acum.
Răspuns la discuția Custodie exclusivă copil
Ok,mulțumesc frumos.Sunt receptiv la orice sfat pe ca mi-l dați.
O seară frumoasă!
Bună ziua ,sunt tatăl unui băiețel de 9 ani,am divorțat acum un an la notar unde am stabilit:custodie comună,domiciliul copilului la mamă,să-i plătesc pensie alimentară și să pot lua copilul 2 weekend-uri pe lună.Problema este că de la un timp copilul este foarte schimbat cu mine,nu-i mai convine nimic,nu-l mai bucură nimic din ceeace fac pentru el.
Mama lui (fosta soție) îi spune despre mine că eu sunt un rău ,că am numai prieteni drogați,bețivi ,numai lucruri neadevărate ca să mă pună intr-o postură proastă în fața copilului,
dar nu numai pe mine ci și pe părinții mei de care copilul a fost foarte atașat.
Teama mea este dacă poate să ceară custodie exclusivă sau să mă decadă din drepturile părintești .
Are o ură foarte mare față de mine și de familia mea și încearcă să manipuleze copilul să aibă aceeași atitudine.
Sunt disperat pentru că nu vreau să-mi pierd copilul.
Mulțumesc!
Eu întreb preventiv,pentru că urmează să facem divorțul și partajul la notar.
De mare ajutor ,mulțumesc.
Iar la remarca făcută de dvs. la răspunsul anterior:
,,Altfel, trebuia introduse clauze serioase in partaj care puteau ajuta, in functie de banca.",puteți să-mi enumerați câteva clauze favorabile mie?
Si a doua întrebare: dacă banca și(sau) Fondul de Garantare poate să-și de acordul (ca soția să preia ratele și creditul) chiar înainte de a se face partajul la notar?
Vă mulțumesc și apreciez toate răspunsurile pe care mi le-a dat fiecare.
Multumesc frumos și pentru acest răspuns.Se poate ajunge chiar la executarea silită prin punerea în vânzare a apartamentului?,sau poprire pe salariu(deci o plată a sultei eșalonată).
Are vreo importanță că domiciliul copilului minor va fi chiar in acel apartament?.
Pun aceste întrebări,deoarece nu vreau ca soția să mă păcălească la partaj,deoarece câteodată spune că-mi dă suma de bani,iar câteodată spune că nu are de unde să făcă rost de banii respectivi,adică 18.000 euro.
Buna ziua,ce se intampla daca sotia nu respecta actul de partaj facut la notar.Am convenit sa facem divortul si partajul in aceeasi zi la notar,iar dupa divort,ei sa-i ramana apartamentul cu toate bunurile din el mobile si imobile ,in schimbul unei sulte si ea sa preia creditul cu ratele in continuare,eu iesind din credit.Mentionez ca apartamentul este luat prin ,,Prima Casa'' acum 6 ani si creditul este pe numele amandurora,ea este beneficiar iar eu coplatitor.
Adaug aici ca avem un copil minor iar salariul net al sotiei este de 5000 de lei.