avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Activitate tonny

Activitate tonny

katona ella a scris:

Din cele relatate de Dvs. inteleg ca prin hotararea de iesire din indiviziune imobilul a fost astribuit in iintregime fostului coindivizar, cu obligatia acestuia de a va plati o sulta.
In cazul in care fostul coindivizar nu isi executa de buna-voie obligatia de plata a sultei, Dvs. va puteti adresa unui executor judecatoresc competent pentru a pune in executare dispozitiile hotararii judecatoresti.
In ce priveste modalitatea de executare, aveti posibilitatea de a initia executarea silita asupra bunurilor mobile sau a bunurilor imobile aflate in proprietatea debitorului , inclusiv asupra imobilului atribuit in proprietatea exclusiva a acestuia. Totodata, daca debitorul are venituri urmaribile , sume de bani in conturi bancare, etc, puteti cere executarea silita prin poprire.
Creditorul poate alege oricare din formele de executare prevazute de lege, simultan sau succesiv, pana la realizarea dreptului recunoscut prin titlul executoriu.


Data post: Sambata, 12 Iulie 2008, 02:27
Subiect: RE: executare silita cota parte apartament
trebuie repetata procedura licitatiei ptr. 1/1 ... si la al doilea termen scazuta la 75 % ?
sau se considera indeplinita ... debitorul finnd chemat şi a discutat cu executorul cand s-au organizat 2 licitaţii ptr. cota initiala a debitorului de 5/8 ?

:offtopic: Interventie moderator
Aveti posibilitatea de a folosi functia de editare a mesajului anterior, atunci cand dupa postarea mesajului nu a intervenit un alt raspus la problema expusa. Este o incalcare a Regulamentului postarea mai multor mesaje consecutive.
Debitorul are(avea) drept de proprietate doar asupra cotei parte din apartement. Ar trebuii ca eu, fiindcă el nu este interesat, sa-i intabulez în baza hotărârii dreptul de proprietate asupra cotei mele, bineînţeles cu plata impozitului pe. venit şi taxei de la C.F ! Sună ca şi cum aş fii eu autoexecutat ! În loc să fie initţiată executarea asupra cotei lui, sa plătească el impozitul şi taxele la C.F.
Executorul căreia i-am incredinţat executarea, a si organizat 2 licitaţii ptr. cota lui parte ...- am vrut sa particip la a 2-a licitaţie cand s-a coborât preţul de pornire al licitaţiei aş fi interesat mai ales acum când, am înţeles că se poate vinde la un pret care sa acopere creanţa ... dar am rămas in stand by când un alt executor mi-a spus că trebuie iniţiată executarea ptr. cota de 1/1, cum scrie in hotarare ...
A trecut aproape un an de la pronunţarea hotărârii, de 12 ani, de la 16 ani am fost izgonit din casa de mama vitrega ...(cellalalt coindivizar este tatal meu)
As vrea sa stiu daca este o posibilitate care sa aibă căştig de cauza in cazul unei contetaţii la executare - anularea licitaţiei, să se inttieze licitaţie ptr. cota celuilalt coindivizar ) ?
Daca prin hotarare i s-a atribuit cota de 1/1 parte unui coindivizar, cu obligatia platzi sulteii ... poate executorul sa scoata la licitatzie cota avuta initzial ...
Eu fiind celalat coindivizar şi nefiindu-mi platita sulta,aş vrea s-o cumpar la pretzul din raportul de xpertiza şi hotarare... sau numai cota 1/1 se poate scoate la licitatzie ...?
mai poate fii vb. de prescripţie achizitiva daca terenul a fost trecut in proprietatea statului ... este si in prezent !!!
S-a pronunţat o hotarare in care ii este atribuit tatalui meu apartamentul in cota de 1/1 parte cu obligatzia platii sultei catre mine ptr. cota de 3/8..parte.ce o aveam ... . Apartamentul fiind doar in posesia tatalui meu de 12 ani ...
Problema e ca nu o plateste, executorul a organizat licitaţie ptr. cota de 5/8 parte a tatatalui meu ...
Întrebarea este : daca poate sa scoata la licitatzie doar cota tatălui meu ptr. a ma plăti pe mine şi dacă eu pot sa particip la licitatzie .... sau numai cata de 1/1 cum i-a fost atribuita ....
S-au aş putea să-i platesc pur şi simplu suma ptr. cota lui mentzinata in rap. de expertiza si hotarare, prin executor ... iar acesta sa-l evacueze ...
Mie personal mi-ar conveni să-i cumpăr cota ... fiind la un preţ mai mic decât acum pe piatza ... dacă el tot nu mi-a platit sulta de aproape un an .... si foloseste singur apartamentul de 12 impreuna cu noua sotzie din cauza careia am fost izgonit din casa.