S-a pronunţat o hotarare in care ii este atribuit tatalui meu apartamentul in cota de 1/1 parte cu obligatzia platii sultei catre mine ptr. cota de 3/8..parte.ce o aveam ... . Apartamentul fiind doar in posesia tatalui meu de 12 ani ...
Problema e ca nu o plateste, executorul a organizat licitaţie ptr. cota de 5/8 parte a tatatalui meu ...
Întrebarea este : daca poate sa scoata la licitatzie doar cota tatălui meu ptr. a ma plăti pe mine şi dacă eu pot sa particip la licitatzie .... sau numai cata de 1/1 cum i-a fost atribuita ....
S-au aş putea să-i platesc pur şi simplu suma ptr. cota lui mentzinata in rap. de expertiza si hotarare, prin executor ... iar acesta sa-l evacueze ...
Mie personal mi-ar conveni să-i cumpăr cota ... fiind la un preţ mai mic decât acum pe piatza ... dacă el tot nu mi-a platit sulta de aproape un an .... si foloseste singur apartamentul de 12 impreuna cu noua sotzie din cauza careia am fost izgonit din casa.
veti putea face asta doar dupa indeplinirea tuturor formalitatilor despre care va va vorbi executorul judecatoresc. Ca sa cumparati acel imobil si sa dati tatalui sulta, va trebui sa participati la licitatie si sa adjudecati apartamentul.
Apartamentul fiind atribuit in intregime tatalui Dvs., nu mai aveti posibilitatea sa-i achitati cota care ii revenea inainte de partaj.
In cazul in care tatal Dvs. nu va plateste sulta, va puteti adresa unui executor judecatoresc competent pentru a pune in executare hotararea instantei.
Astfel, veti putea urmari , simultan sau succesiv, bunurile mobile sau imobile (inclusiv apartamentul atribuit) aflate in proprietatea tatalui, chiar si veniturile acestuia sau sumele de bani aflate in conturi bancare, pana la recuperarea integrala a sultei in valoare actualizata, plus cheltuielile executarii silite.