avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune urmata de executare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune urmata de executare

In urma succesiunii {sotul decedat} si a unei hotariri judecatoresti definitive si irevocabile sa stabilit o sulta rezultata pentru socrii si cumnat iar o cota parte din apartament care mi-a fost atribuita mie. La o luna dupa ce hotarirea judecatoreasca a devenit definitiva am fost executata silit fiindu-mi pusa proprie pe salariu de 1/3 Valoarea de expertiza a apartamentului situat in zona centrala a Brasovului este de doar 50.000 euro iar la aceasta data este diminuat cu 25% respectiv a ajuns la 37.000 euro. Mi se pare un cosmar faptul ca dupa o viata de munca fara a avea nici o datorie reala { aceasta sulta} pentru ca eu nu am imprumutat acesti bani sa fiu pusa in situatia sa fiu evacuata din apartamentul care mi-a fost atribuita mie si la care am avut o cota de 2/3 la achizitionarea lui. In acest caz se doreste achizitionarea apartamentului scos la licitatie la un pret cat mai mic ca apoi sa fie revandut la pretul pietei in strinsa legatura si cu ajutorul executorului judecatoresc care a fost tocmit de catre socrii. Deasemenea nu pot face imrumut la banca intrucat am salariu mic desi am dorit sa achit aceasta sulta In aceste conditii ce pot sa mai fac?
Cel mai recent răspuns: MYHAELAB , utilizator 17:37, 28 Octombrie 2015
In cazul in care nu aveti banii pentru plata sultei si nici nu puteti sa ii imprumutati de la banca (sau prieten) cea mai buna solutie pt dvs este sa vindeti dvs apartamentul unui cumparator cu care puteti negocia dupa bunul plac pretul. Daca asteptati sa se vanda la licitatie s-ar putea sa aveti surprize foarte neplacute. Asa ca mai bine cautati cat mai repede un cumparator (daca lasati 5-10% din pretul mediu al zonei aveti sanse sa il vindeti destul de repede fara sa pierdeti 25-70% din valoarea imobilului)
Care este valoarea sultei?
Valoarea sultei este de 20000 euro. Dar alta posibilitate nu mai exista sa rezolv situatia? NU AM AVUT CUMPARATORI LA PRETUL DE PIATA DESI A FOST PROMOVAT LA TOATE AGENTIIILE IMOBILIARE SI IN PRESA.MENTIONEZ CA IMOBILUL ESTE LA ULTIMUL ETAJ SI ASTA A FOST UN DEZAVANTAJ. DA INTREBAREA MEA ESTE ...DACA IN CONDITIILE PREZENTATE MAI SUS MAI AM VREO POSIBILITATE SA INDREPT ACEASTA SITUATIE [ AM AVUT TOTUSI O CONTRIBUTIE DE 2/3 LA ACHIZITIONAREA IMOBILULUI} SI PINA LA URMA CARE ESTE DREPTUL DE PROPRIETATE AL MEU? VA MULTUMESC

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tranzactie titan titan Buna ziua, In urma iesirii din indiviziune,instanta mi-a acordat dreptul, de a ma ocupa de vinderea apartamentului lasat mostenire,in urma decesului ... (vezi toată discuția)
Consultanta partaj-sulta Cimpanu Adriana Cimpanu Adriana In urma unui proces de partaj cu sentinta definitiva a-m obtinut eu 70% cota parte din imobil iar fostul sot 30%.Valoarea imobilului in anul 2008 a fost ... (vezi toată discuția)
Partaj apartament doinad doinad Va rog sa-mi spuneti si mie ce se intampla in cazul partajului unui apartamet: sotul caruia i s-a incredintat apartamentul cu obligatia de a plati sulta ... (vezi toată discuția)