avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... tranzactie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

tranzactie

Buna ziua,
In urma iesirii din indiviziune,instanta mi-a acordat dreptul, de a ma ocupa de vinderea apartamentului lasat mostenire,in urma decesului parintilor nostrii,urmand ca fratele meu sa primeasca jumatate din valoarea acestuia, dupa vindere.Precizez ca in urma hotararii judecatoresti,am avut la dispozitie 6 luni pentru a vinde acest apartament.
Intrebarea mea este:cum vanzarea nu a fost inca facuta,ce se intampla acum,dupa 6 luni?Am in continuare dreptul de a ma ocupa singur,de vanzare s
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 00:38, 21 Octombrie 2009
buna ziua!
lamuriti-mi un aspect: dvs vi s-a atribuit imobilul si trebuie sa platiti sulta?
sau ati decis sa scoateti imobilul la vanzare?
Da,imobilul mi-a fost atribuit mie,urmand ca dupa vanzare sa platesc sulta.Dar cum cele 6 luni au trecut,nu stiu exact in ce situatie ma gasesc acum
Va rog,ajutati-ma,astept un raspuns...
va aflati intr-o situatie neplacuta!
in sensul ca se poate executa silit imobilul pt plata sultei.
puteti incerca sa obtineti credit de nevoi personala, cu garantie imobiliara, din credit sa platiti sulta, si sa ramaneti cu banca.
dar trebuie incercat pe la mai multe banci.
Daca doriti sa vindeti apartamentul, mai exista varianta gasirii unui potential cumparator, dispus sa va achite in avans suma corespunzatoare c/v. sultei prin incheierea unei promisiuni de vanzare-cumparare...de exemplu...
Daca nu s-a inceput executarea silita, puteti sa vindeti imobilul in orice moment dar daca efectuati intabularea hotararii (altfel nu puteti vinde), imobilul va aparea cu sarcini.
Veti gasi greu un cumparator care sa-si asume acest risc, respectiv de a cumpara un imobil cu sarcini.Probabil ca un pret atractiv va fi determinant in acest sens.
Este indicat sa vindeti dvs. imobilul decat sa fie scos la vanzare prin licitatie publica.

Alte discuții în legătură

Consultanta partaj-sulta Cimpanu Adriana Cimpanu Adriana In urma unui proces de partaj cu sentinta definitiva a-m obtinut eu 70% cota parte din imobil iar fostul sot 30%.Valoarea imobilului in anul 2008 a fost ... (vezi toată discuția)
Intrebare maria388 maria388 Buna zIua si la multi ani pe 2012,am o intrebare la d-voastra:in urma unui proces de iesire din indiviziune mi sa atribuit mie apartamentu si trebuie sa achit ... (vezi toată discuția)
Partaj gaab gaab Sunt in proces de partaj cu fosta sotie ,care este plecata in Italia de vreo 5-6 ani ,iar acum in acest proces cere drepturile bunurilor comune ,in speta ... (vezi toată discuția)