avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1036 soluții astăzi
Forum Activitate Ein Mann

Activitate Ein Mann

Multumesc pentru raspunsul dvs. rapid.
Inca o clarificare , va rog. Se achita jumatate din minimul legal al amenzii pentru parcare neregulamentara in valoare de 290 lei sau jumatate din suma stabilita de agentul constatator in comunicare/ proces verbal , respectiv 435 lei ?
Comunicarea pentru parcarea neregulamentara se poate contesta si dupa plata amenzii?

In comunicare se mentioneaza ca fapta se sanctioneaza cu 435 lei si 2 puncte de penalizare si ca pentru intocmirea procesului verbal de contraventie trebuie sa ma prezint in termen de 5 zile la sediul Politiei locale, altfel proprietarul va fi sanctionat cu 9-20 puncte de amenda conform art.102, aliniat 1 pc.14, din OUG195/2002:. "nerespectarea de către proprietarul sau deținătorul mandatat al unui vehicul a obligației de a comunica, în termenul indicat în cuprinsul solicitării poliției rutiere sau poliției locale, după caz, datele de identificare ale persoanei căreia i-a încredințat vehiculul pentru a-l conduce pe drumurile publice, prevăzute la art. 39;"

Daca eu nu primeam aceasta comunicare infipta in parbriz datorita vantului sa zicem de ce sa fiu sanctionat? Cum pot dovedi ei ( Politia Locala) ca a fost inmanata comunicarea ?

Contraventia se plateste jumatate din minim , adica jumatate din 290 lei sau din suma mentionata in comunicare/proces verbal in termen de 15 zile de la emiterea ei ?

Daca masina a fost parcata intr-un refugiu/parcare, unde toate masinile erau parcate oblic pe sensul de mers se poate face contestarea acesteia la judecatorie si ce sanse sunt ?

Multumesc anticipat
Cand se poate declara nula si in ce termeni o hotarare de divort?

Buna ziua,

Am avut un proces de divort intre mine si sotia cetatean rus. S-a prezentat doar la primul termen, apoi a venit doar avocata ei la cateva termene. Pe parcusul acestui prces sotia a fugit impreuna cu copilul ilegal in tara natala, adica Rusia.
Din acest moment renunta avocata ei sa o mai reprezinte, intrucat nu mai are nicio comunicare la fel, ar restul procesului se desfasoara doar cu mine, martori si avocatul meu.
Se da o hotarare judecatoareasca prin care copilul ramane la mama, fara sa se faca ancheta sociala si fara sa se comunice adresa ei de domiciliu. De asemenea mi se stabileste si un program de vizita defalcat in ani impari si ani pari si sunt obligat la plata pensiei de intretinere pentru minor.
Fac apel pentru schimbarea acestei hotarari, mentionand faptul ca nu s-a facut ancheta sociala si nu am niciun contact si niciun cont bancar prin care sa-mi pot exercita cele mentionare in Sentinta Civila.
La acest apel, aflu ca Tribunalul nu poate sa o citeze decat in tara pentru ca legaturile postale cu Rusia sunt intrerupte datorita contextului politic.
In acest caz, sotia cum poate afla ca este divortata?
Stim asta doar cativa din Romania.
Hotararea respectiva isi mai face efectul si daca da pana cand?

Multumesc anticipat
Multumesc inca o data pentru raspuns domnului avocat Lascoschi.

Cum se poate face sa dispara/sa nu existe acea hotarare judecatoreasca.? Se cere cand se face apel si se argumenteaza ca nu se cunoaste adresa de domiciliu a copilului, ca nu s-a facut nici ancheta sociala ? si ce anume s-ar mai putea cere?

Punand raul in fata si gandindu-ma ca nu voi obtine nimic mai mult nici la Tribunalul Ilfov, pot avea in vedere solicitarea suspendarii actiunii de divort, venind ca argument cu faptul ca avocata reclamantei a declarat la ultimele infatisari ca nu o poate contacta pe reclamanta in Rusia si tinand cont si de lipsa acesteie la ultimele 2 sedinte? Acest lucru poate arata dezinteresul reclamantei pentru actiunea de divort si ca atare suspendarea ei ?
Stimate CHKa, multumesc pentru interesul aratat in cazul meu.

In momentul actual daca lucrurile raman asa sansele mele sunt deja zero.
Daca fac apel, sper sa mai obtin ceva, daca nu copilul la mine, chiar daca va ramane doar in acte, macar cand va creste nu imi va reprosa ca am renuntat de tot la el, ci va vedea ca mi l=-am dorit din tot sufletul si m-am luptat chiar si cu morile de vant din justitia romana sa il am alaturi de mine, sau poate reusesc macar sa pot plati taxa de intretinere minor cu conditia respectarii programului de vizita din ziua in care am primul semn despre el de pilda. Si asta inseamna enorm decat nimicul de acum.....pentru mine, ca tata.....
Problema mea cea mai mare este ca nu am nicio informatie din ultimii aproape 2 ani despre el, daca traieste, daca este sanatos, daca urmeaza cursuri scolare udaca are nevoie de ceva, s.a.m.d. .....eu din ziua cand am aflat ca nu mai este la ultimul domiciliu cunoscut, mi-au ramas in portbagajul masinii un joc Lego neterminat pe care il facea impreuna cu mine cand ne intalneam in parculetul din fata blocului si cadourile pe care il le luasem de Craciun.....
Nu mai zic de pozele si inregistrarile facute (parca presimteam ceva)......of, e greu pentru un parinte sa treci prin asa ceva, mai ales ca nu mi-am neglijat nicio secunda copilul.....
Da, sigur, va multumesc inca o data.

Astept sa primesc comunicarea in care o sa vad si motivele care au stat la baza acestei decizii aberante. Oricum vreau sa fac apel, nu pot lasa lucrurile asa!
De unde stiu eu ca mama nu se prostitueaza acolo, sau ca nu se drogheaza, bea sau alte vicii si neglijeaza educatia copilului. Instanta va trebui sa imi vina cu ancheta sociala daca au luat decizia asta.......

Multumesc tuturor pentru discutiile purtate.

Nu am cerut incredintarea copilului mie doar pe motivul plecarii ilegale cu el din tara, am cerut acest lucru pentru ca mamei nu-i pasa de sentimentele copilului, ca atare nu este adecvat ca ea sa il creasca in continuare.
Plecarea ei impreuna cu copilul, a rezultat in urma deschiderii de catre mine a dosarului pentru stabilire program de vizita, ca sa ma impiedice definitv si irevocabil sa mai am vreun contact cu fiul meu.
Mentionez ca nu am antecedente penale, am serviciu stabil, ma consider un om si un tata respectabil, lucru mentionat si dovedit priin martori la ambele dosare.
Citez din sentinta data la dosarul pentru stabilire program de vizita, unde desi s-a dovedit lipsa comunicarii cu mama in Rusia, instanta stabileste - CULMEA CULMILOR - doar program de vizita, nu si obligatia de a vea legaturi telefonice sau prin internet cu minorul ( o judecatoare tanara care de abia a terminat Facultatea de Drept transferata din Constanta):

"Reclamantul a anvizajat că a fost un tată responsabil, s-a îngrijit de minor şi de familie, dar pârâta
înţelege că reclamantul nu are niciun drept asupra minorului, nu îi răspunde la telefon, îl blochează în telefon.
Acesta a învederat că se impun luarea unor măsuri urgente în privinţa minorului, astfel încât, pe perioada
procesului de divorţ, acesta să nu fie afectat în mod grav.
In drept, a invocat prev. art. 997 şi urm. Cod procedura civila."

Cercetand acum pe internet am gasit o informatie care ii leaga pe cei doi judecatori unul de altul, deci si decizia celui din urma poate fi considerata subiectiva si anume ca amandoi s-au transferat (nu cunoscut motivele) de la Judecatoria Constanta in aceeasi perioada la Judecatoria Cornetu. Oare au avut ceva motive serioase? Suna a retrogradare intr-un fel, dar nu ma pricep, este o parare personala subiectiva.

Grav este ca mama a luat decizia unilaterala ca fiul ei nu mai are tata si se intoarce in tara ei si gata, punct.
Cred ca sunt printre singurii tati care isi doreste cu adevarat sa-si creasca si educe copilul si nu voi renunta nici dupa apelul care se va face probabil la Tribunalul Ilfov., unde sper din tot sufletul sa fie judecatori mai experimentati si sa constate ilegalitatea deciziei Judecatoriei Cornetu.
Mentionez ca -am inscris la Gradinita particulara ( unde il duceam in fiecare dimineata) desi mama era casnica si stea acasa, am fost internat cu el in spital 1 saptamana, am fost cu fiul meu la consultatii si controale medicale cand a fost cazul, am fost impreuna cu el in excursii si vacante in Europa si in afara, de asemenea in Rusia la bunicii lui, am participat la toate sedintele si discutiile cu parintii, s.a.m.d. Mentionez ca sotiei i-am platit pana acum 2 cursuri de limba romana, insa intentionat nu folosea limba romana in comunicatii ca sa ma puna pe mine in fata in toate situatiile, insa o intelegea foarte bine. La fel s-a intamplat si la tribunal unde i s-a platit traducator.

Referitor la ancheta sociala la domiciliu din Rusia, s-a solicitat la unul din termene acest lucru, care se face printr-o comisie rogatorie ca urmare a traducerii in limba rusa a documentelor necesare, ancheta care nu s-a mai cerut de reclamant, desi eu tradusesem deja toate documentele si am platit pentru asta.

Insa referitor la incredintarea copilului la mama, cum voi plati pensia lunara de intretinere, in ce cont daca ea nu poate fi contactata, si cum verific daca ele se vor folosit strict pentru cele necesare?


Buna ziua si multumesc din suflet pentru raspunsul dvs.

Apel se va judeca in alta parte sau se poate solicita mutarea acestuia la alta judecatorie?
Schimbarea judecatoriei Cornetu trebuia sa o rezolv dinainte, ami ales dupa experienta avuta cu dosarul pentru Ordonanta presedentiala pentru stabilire program de vizita minor, care poate daca se irespecta caracterul ei de urgenta, si nu dupa 8 luni de amanari si tergiversari, poate reuseam sa stapanesc mai bine situatia cu copilului meu si nu reusea mama sa plece cu el din tara.

Am verificat si eu online judecatorii de la ambele dosare si sunt tineri si fara experienta, cel putin dupa parerea mea.

Strigator la cer este ca fiul meu este incredintat mamei desi , repet:

-nu s-a facut ancheta sociala la domiciliul mamei,

-nu se cunoaste domiciliul mamei , implicit si al copilului,

-reclamanta ( mama copilului) nu poate fi contactata de niciun fel ( nici la dosarul pentru Ordonanta presedentiala nu a putut fi contactata si instanta m-a obligat sa-i platesc avocat din oficiu).

Cu alte cuvinte o rusoaica da cu siktir justitiei din Romania si aceasta ca raspuns ii saruta mainile si ii tine partea.
Asta cred ca este subiect si de mass-media, tinand cont si conjunctura policita si 'sanctiunile' impuse Rusiei.

Sa decizi ca un copil cetatean roman, cu care s-a trecut ILEGAL granita sa ramana definitiv la o adresa necunoscuta din Rusia, este deja prea mult pentru a mai putea fi inteles......

Daca nici la apel nu se rezolva nimic, spuneti ca ar mai fi o varianta la CEDO daca acestia isi schimba decizia?

Inteleg ca e greu sa rezolv ceva in Rusia, dar macar mai am o sansa, macar mai pot face ceva pentru fiul meu.....
De ce procesele de divort cu copii, se termina la fel? Adica copilul ramane la mama, ca si cum tatal nu este si el parinte si nu poate avea grija de copil. De ce nu se tine cont si de interesul superior al copilului, asa cum de fapt se bat in piept avocatii?

Judecatoria din Cornetu tine partea unei rusoaice care desi a fugit ilegal cu minorul din tara fara acordul tatalui si fara pasaport romanesc, obtine ceea ce si-a dorit , fara sa aiba aparator la acest proces.
Judecatoria din Cornetu a condamnat un copil cetatean roman pe viata sa ramana in Rusia fara tatal lui.
Judecatoria din Cornetu a condamnat un tata, sa ramana doar cu amintirile fiului lui in Romania si dezgustul justitiei din Romania.
Ce fel de oameni sunt cei care pot decide asa ceva?
Ce adresa de domiciliu are mama si de ce se nu s-a facut ancheta sociala acolo ?
Ce informatii are Judecatoria despre copil si tatal nu le are?
De ce acest dezinteres suprem al unei instante de soarta unuii copil cetatean roman ?

Multumesc mult pentru raspuns.

Actul s-a incheiat la notar in prezenta a 2 martori vecini, al caror interes este sa scape de proprietatea ei prin vanzare de acolo, ca era groapa de gunoi a zonei. Chiar acest lucru denota faptul ca persoana in cauza are ceva probleme psihice, ca strangea in curte si in casa toate gunoaiele din zona si mirosea incredibil, Ea dormea pe la vecini sau in fata casei.
Pot solicita un control psihiatric la caminul de batrani si pe baza actul respectiv notarul acela poate anula procura speciala? sau ce recomandare imi dati in acest caz?

Multumesc inca o data si o zi frumoasa !

- Vă rog nu mai citați integral mesajul anterior, apăsați pe Răspunde. Mulțumesc-