avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Activitate laura1973

Activitate laura1973

Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti daca la Statutul Asociatiei de Proprietari se pot depune amendamente. Ca sa fiu mai explicita, am organizat Adunare Generala ptr votarea noului Statut al Asociatiei cf legii 196/2018, Am imprimat noul statul si distribuit fiecarui proprietar cu 10 zile inainte de sedinta si cineva din bloc vrea sa-l modifice, adica sa aduca amendamente (ce amendamente, Dumnezeu stie?!) Intrebarea este, daca se pot aduce modificari la statut si ce modificari sunt permise in conditiile in care Asociatia este constituita de acum 10 ani iar acum doar vrem sa actualizam statutul cf legii in viguare? Dupa parerea mea, nu vom avea semnaturile a jumatate + 1 dintre proprietarii din cadrul asociatiei ptr ca la sedinte nu vin nici macar un sfert. Dupa votul din Adunarea generala, noul statut trebuie depus la Judecatorie?
Multumesc!
Buna ziua,

La noi la bloc, s-a decis in Adunarea Generala ca asociatia sa semneze contract cu o firma specializata pentru servicii de curatenie, deoarece vrem sa externalizam acest serviciu, sa nu mai platim impozite pentru angajata. Cum pot desface contractul de munca cu incetarea colaborarii prin intelegerea ambelor parti, astfel incat sa nu avem probleme din punct de vedere legal? Precizez ca doamna de serviciu care este angajata, nu vrea sa semneze hartiile. I-am dat o Instiintare cu motivul pentru care dorim reziliere contractului de munca si Decizia de incetare.
Firma Techem nu v-a raspuns la adresa? Nu au avut obiectii ca incalcati obligatiile contractuale sau ceva de genul asta?
Buna ziua. La noi in bloc se discuta problema renuntarii la repartitaore si sunt doua tabere; pe de o parte cei care vor sa renunte la repartitoare si stea in caldura iar pe cealalta parte, cei care tin caloriferele inchise si se incalzesc cu gaze - care sunt platite la comun. Am tot citit pe internet de procentul pe care trebuie sa-l indeplinim pentru a renunta la repartitoare, insa nu gasesc nimic clar in acest sens. Firma cu care avem contract spune ca daca un singur locatar doreste contorizare, aceasta ramane pentru toata lumea. Avem adunare generala cu decizie in unanimite pentru renuntare, insa nu sunt foarte sigura ca este suficient. Plus ca avem povara contractului semnat cu firma care ne-a instalat repartitoarele - care pe 10 ani, cu plata de daune daca ne retragem din contract si anume plata serviciilor de citire pana la finalul contractului (abuziva din punctul meu de vedere). Cum ar trebui sa procedam astfel incat sa reziliem contractul si sa renuntam la repartitoare. Fac precizarea ca de cand avem aceste repartitoare, blocul nu este incalzit uniform, este foarte frig, a aparut mucegaiul si exista conflictul intre cei care vor sa traiasca in caldura si cei care prefera sa tremure si sa nu platesca, dar sa fure gaz de la altii. Multumesc
Buna ziua, Spuneti-mi va rog pentru un cenzor cu o remuneratie de 200 lei lunar, cat este brut-ul si ce taxe se platesc? Multumesc