avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Activitate Any1

Activitate Any1

Buna ziua. Părinții mei mi-au făcut o donatie cu scutire de raport fara nicio alta clauza in contract,acum 30 de ani, pentru a-mi cumpăra un apartament. Tatăl meu a decedat acum 17 ani. Nu s-a făcut succesiunea. Eu am avut grija de mama deoarece locuiam în același bloc. In urma cu 2 ani am achiziționat o casă impreuna cu soțul in afara Bucurestiului si ne-am mutat acolo. Fiind destul de departe de locul în care locuiește mama nu am mai putut avea grija de ea asa cum era obisnuita. Mama și cele doua surori (acum supărate ca trebuie sa aiba si ele grija de mama) pot "anula" această donatie? Ele ma amenința că ma dau in judecata. Cum pot ele dovedi că eu nu am grija de mama si ce pot face eu sa demonstrez ca toate trei s-au unit împotriva mea? Sunt obligată să aduc contractul casei mele la deschiderea succesiunii?
Răspuns la discuția Succesiune - Obligatie
Mulțumesc.
Buna seara. Surorile si mama mea doresc sa facem succesiunea dupa tata (decedat acum 17 ani). Eu le-am propus sa facem succesiune partiala insemnand un teren si o casa pe la tara. Ele nu sunt de acord doresc sa se faca si pe apartamentul din Bucuresti. Eu banuiesc ca vor sa o convinga pe mama sa le doneze/vanda partea ei inlaturandu-ma pe mine. Ce pot eu sa fac?
P.s. Mama este o persoana credula si usor influentabila
Multumesc anticipat.