avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie cu scutire de raport
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie cu scutire de raport

Buna ziua. Părinții mei mi-au făcut o donatie cu scutire de raport fara nicio alta clauza in contract,acum 30 de ani, pentru a-mi cumpăra un apartament. Tatăl meu a decedat acum 17 ani. Nu s-a făcut succesiunea. Eu am avut grija de mama deoarece locuiam în același bloc. In urma cu 2 ani am achiziționat o casă impreuna cu soțul in afara Bucurestiului si ne-am mutat acolo. Fiind destul de departe de locul în care locuiește mama nu am mai putut avea grija de ea asa cum era obisnuita. Mama și cele doua surori (acum supărate ca trebuie sa aiba si ele grija de mama) pot "anula" această donatie? Ele ma amenința că ma dau in judecata. Cum pot ele dovedi că eu nu am grija de mama si ce pot face eu sa demonstrez ca toate trei s-au unit împotriva mea? Sunt obligată să aduc contractul casei mele la deschiderea succesiunii?
Cel mai recent răspuns: Geanina DRIAN , Avocat 17:30, 31 Mai 2019
donatia se poate anula doar pentru motive de ingratitudine.
ea poate fi redusa, insa, daca este excesiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de donatie si de vanzare cumparare. shaherezada shaherezada Buna ziua, Am dobandit un imobil astfel: 3/16 prin mostenire de la tatal meu decedat,, 10/16 prin contract de donatie cu clauza de uzufruct viager de la mama ... (vezi toată discuția)
Vânzare cumpărare apartament Vladcry Vladcry Buna seara ,suntem doua surori mama vrea sa mi treacă mie partea ei de moștenire ,desii tatăl meu nu mai trăiește și nu am făcut succesiunea . Într mea ... (vezi toată discuția)
Un sfat MihaelaMiki MihaelaMiki Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat.este vb de mama care acum cativa ani,bolnava fiind a donat in favoarea surorii sale partea ei de mostenire cu ... (vezi toată discuția)