avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... un sfat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

un sfat

Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat.este vb de mama care acum cativa ani,bolnava fiind a donat in favoarea surorii sale partea ei de mostenire cu intelegerea verbala ca va avea grija de ea..acum mama impreuna cu sora mea de 12 ani locuiesc in casa matusii mele, cea batraneasca ,pt ca ea si-a ridicat alta in spatele acesteia..de ceva timp insa cumnatul mamei(care cred ca e trecut si el pe actele de proprietate pt ca a partecipat la construirea casei cea noua)vor sa le dea afara din casa...nu le lasa sa iasa din curte...a intervenit si politia care a zis ca nu poate sa le ajute deloc...ce e de facut...va rog mult de tot sa ma sfatuiti ce pot face...mama e f bolnava si sora mea a ramas traumatizata de comportamentul unchiului...multumesc.
Cel mai recent răspuns: Mihaela Enache , Avocat 21:24, 19 Iunie 2011
mergeti cu actele la un avocat pentru a va lamuri in mod corect asupra drepturilor ce se cuvin mamei dvs.in acest moment .,Nu se intelege ce acte au facut . Mama dvs,. nu putea dona in conditiile in care avea doi copii .Donatia se anuleaza pentru ca incalca rezerva succesorala a copiilor.
a fost un certificat de mostenitor unde cei doi frati au cedat partea lor in favoarea matusii mele..succesiunea mostenirii nefiind facuta...are posibilitatea de a o da afara din casa avand in vedere ca are un copil minor in crestere?
MihaelaMiki a scris:

a fost un certificat de mostenitor unde cei doi frati au cedat partea lor in favoarea matusii mele..

Deci.... daca exista certificat de mostenitor si mama (cu celalat frate) a renuntat la cota ce i se cuvenea, (probabil) sora ei a ramas unica mostenitoare.
si...

succesiunea mostenirii nefiind facuta...

"Succesiune" si "mostenire" e acelasi lucru.... daca nu e facuta, cum de exista certificat de mostenitor?
Ultima modificare: Miercuri, 8 Iunie 2011
narcisa_salbatica, utilizator
Acum i s-a facut mamei un contract de comodat...i se poate anula acel contract de catre unchiul meu?e sigur acest contract?va multumesc..
cazacuioana a scris:

Mama dvs,. nu putea dona in conditiile in care avea doi copii .Donatia se anuleaza pentru ca incalca rezerva succesorala a copiilor.


:O

Doamna....cu tot respectul, in general dati raspunsuri total pertinente. Azi n-ati nimerit-o. Orice om poate face ce vrea cu bunurile sale in timpul vietii....sa le vanda, sa le doneze, sa faca ce vrea. Numai la decesul sau se pune problema liberalitatilor excesive, NU INAINTE.

@Miki : ati vorbit de o groaza de acte, dar inteleg ca de fapt mama dumneavoastra a facut o renuntare la mostenire VERBALA?? Doamne....nu exista asa ceva. S-a urmat procedura succesorala la notariat sau in instanta? Daca nu, mama dumneavoastra este coprorprietar cu ambii frati si punct. Daca unchiul face urat, sa se duca la Politie sa-l reclame. Daca nu se mai inteleg, sa faca partaj.

Alte discuții în legătură

Uzucapiune carmenbarbulescu carmenbarbulescu Am uitat să precizez faptul ca matuşa şi unchiul meu nu au avut copii. ªi încă ceva...va rog..ce înseamna faptul că mama nu a acceptat moştenirea de ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea succesiunii - fara copii ai decedatilor Elena27R Elena27R Buna ziua, Suntem in situatia de a cumpara o casa si terenul aferent care a ramas in urma decesului unor rude, matusa si unchi decedati amandoi acum 1 an. ... (vezi toată discuția)
Renunțare drepturi după sora decedată, obținută prin înșelătorie. se mai poate face ceva după un an și 4 luni? jotwd jotwd In urma decesului matusii mele, unchiul o pune pe mama sa semneze la notar renuntarea la mostenire dupa sora, aceasta neavand copii. Intrebarea mea este, mai ... (vezi toată discuția)