Buna ziua!
Doresc sa deschid un PFA cu si doresc sa obtin autorizarea activitatii la terti (imi voi desfasura activitatea in mai multe saloane de infrumusetare).
Aceste lucru ma scuteste de toate avizele/autorizatii/contractele pe care ar trebui sa le am in cazul in care as avea un punct de lucru? Ma refer aici la aviz de functionare (am observat ca pe aceasta este trecut punctul de lucru pe care eu practic nu l-as avea), contract cu firma de salubrizare, analiza de risc/alarma/camere se supraveghere etc..
Mentionez ca saloanele in care imi voi desfasura activitatea detin toate cele enumerate mai sus. Prin contractul de colaborare cu fiecare dintre firme, sunt scutita de acestea?
Mi-a fost blocata in contul bancar suma de 1800 lei, aceasta reprezentand o poprire despre care nu stiam si pentru care nu am primit nicio notificare. Dupa multe drumuri la anaf, am aflat ca aceasta poprire reprezinta “venituri necuvenite de la stat din anul 2016, respectiv 2019, insa nu am primit mai multe detalii. Cand, in final, am vrut sa platesc suma respectiva, am aflat ca pe langa aceasta mai am si penalitati in valoare de 1400 lei, in total, 3200 lei (nici in ziua de astazi nu stiu pentru ce am platit acesti bani, pentru ca nu poate nimeni sa mi ofere aceasta info).
Am platit suma, contul bancar mi-a fost reglat, totul OK.
Ieri, cand am vrut sa folosesc cardul, l-am alimentat cu 100 lei, insa nu ii aveam vizibili in cont. Am observat in aplicatia bancii ca mi-a fost blocat IAR contul pentru acelasi motiv, pana in anul 2051 !?!?!
Astazi am sunat la banca, si am aflat ca mai am o poprire de 102 lei.
Unde m-as putea adresa pentru a aflat de unde vin aceste popriri, de ce nu le-am primit pe toate in acelasi moment, de ce nu am primit nicio notificare in acest sens, de ce prima data cand am fost la anaf am fost instiintata doar de prima poprire si penalizari, nu si de aceasta a doua poprire, de ce am contul blocat de mai mult de 2 saptamani pentru un lucru pe care nu am fost instiintata, si, mai ales DE CE se intampla lucrul acesta dupa 7 ani? Pentru a strange cat mai multe penalizari?
Buna ziua!
Am o intrebare referitoare la bursa sociala. Pot beneficia de aceasta daca parintii mei au lucrat cu contract in strainatate (in luna septembrie s-au intors in tara, definitiv) ? Sau se iau in calcul doar veniturile din tara, respectiv salariul meu?
Multumesc