avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Activitate ioana10

Activitate ioana10

Va multumesc pentru raspunsuri!!

O singura nelamurire....indemnizatia pentru cresterea copilului se va plati tot de catre primarie?
Buna ziua.

As dori sa va intreb in legatura cu indemnizatia de crestere a copilului in cazul unei avocate stagiare. Ma aflu in situatia de a incepe activitatea ca avocat stagiar in luna martie, dar pana la sfarsitul lunii febr voi continua sa lucrez la firma la care sunt angajata.

Problema este ca sunt insarcinata in aproape 2 luni si nu stiu exact cum sa procedez (sau cum se procedeaza in cadrul profesiei de avocat) pentru a avea stagiul de cotizare de 12 luni neintrerupt, pt a putea beneficia de concediu de maternitate si, ulterior de indemnizatia de crestere a copilului pana la 2 ani.

Va multumesc anticipat!
Răspuns la discuția de la economist la avocat stagiar
Va multumesc pentru raspunsuri si pentru promtitudine. :)
In acelasi timp as dori sa va mai intreb....in situatia in care eu imi ridic cartea de munca inchisa de la itm la plecarea de la firma, ce trebuie sa fac cu ea. Adica trebuie depusa in alt loc....avand in vedere ca profesia de avocat este o profesie liberala si nu se incheie CIM. Toata activitatea mea viitoare ca avocat stagiar va avea la baza doar contractul de colaborare cu avocatul indrumator?

Uff...asa e la inceput, lipsa totala de informatii, cei de la ITM mi-au dat pana acum vreo 5 raspunsuri diferite, din cauza asta indraznesc sa va stresez cu intrebari care poate pentru altii par banale.

Va multumesc!!!
Buna ziua....sper sa ma puteti lamuri si pe mine intr-o problema.

Am lucrat si lucrez si in prezent ca si economist la o firma, in nov. 2007 am dat si am promovat...;), examenul de intrare in profesia de avocat. Am depus la Barou contractul de colaborare cu avocatul indrumator, urmand sa primesc decizia de inscriere in Tabloul avocatilor stagiari.
Acest lucru bineinteles dupa sedinta Consiliului Baroului in care se verifica daca toate actele sunt conforme, sedinta despre care nu stie nimeni nimic....deocamdata.

Problema este ca as dori sa raman la firma pana cand stiu o data sigura de cand pot incepe activitatea ca si avocat stagiar, fara vreo intrerupere pe cartea de munca.

Imi puteti spune cum pot trece de la actualul loc de munca in avocatura ca stagiar in asemenea conditii??

Va multumesc...si sper ca m-am facut inteleasa....:)

Răspuns la discuția decontare benzina angajati
Multumesc ginnyy... asta a fost prima varianta la care m-am gandit si eu, insa din ce-am inteles eu e ca se doreste ca acesti bani sa poata fi dati pe cheltuieli cu toate avnatajele ce decurg de aici...;), astfel incat nu stiu daca prin contract de comodat auto se poate realiza acest lucru iar alta alternativa momentan nu am gasit.

Buna ziua...
as dori sa intreb daca poate cineva sa ma lamureasca intr-o problema.
La firma la lucrez se doreste gasirea unei forme juridice legale de decontare a benzinei pentru angajatii care fac naveta si care se deplaseaza la locul de munca cu masina proprietate personala a unuia dintre angajati.
Exista sau se poate intocmi un contract in care sa se prevada acest lucru, aveti cunostinta despre un caz sau situatie asemanatoare??
Va multumesc si va doresc o zi buna!!