avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... de la economist la avocat stagiar
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

de la economist la avocat stagiar

Buna ziua....sper sa ma puteti lamuri si pe mine intr-o problema.

Am lucrat si lucrez si in prezent ca si economist la o firma, in nov. 2007 am dat si am promovat...;), examenul de intrare in profesia de avocat. Am depus la Barou contractul de colaborare cu avocatul indrumator, urmand sa primesc decizia de inscriere in Tabloul avocatilor stagiari.
Acest lucru bineinteles dupa sedinta Consiliului Baroului in care se verifica daca toate actele sunt conforme, sedinta despre care nu stie nimeni nimic....deocamdata.

Problema este ca as dori sa raman la firma pana cand stiu o data sigura de cand pot incepe activitatea ca si avocat stagiar, fara vreo intrerupere pe cartea de munca.

Imi puteti spune cum pot trece de la actualul loc de munca in avocatura ca stagiar in asemenea conditii??

Va multumesc...si sper ca m-am facut inteleasa....:)

La data deciziei de inscriere in tablou nu poti fi angajata ca economist, pentru ca e incompatibilitate. Ai o problema cu preavizul, ca daca il dai in ziua sedintei, tot trebuie sa mai stai 15 zile. Intelege-te cu angajatorul sa pleci fix in ziua in care afli ca s-a tinut sedinta si s-a aprobat inscrierea ta.
Puteti sa faceti cerere de incetare a contractului individual de munca prin acordul ambelor parti - art.55 lit.b C.mun. In acest caz nu mai este nevoie de preaviz. Data incetarii sa fie ziua in care s-a tinut sedinta.
Ultima modificare: Luni, 4 Februarie 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic
Vezi statutul profesiei - art 15 lit. f - ai termen de 2 luni de la data comunicarii deciziei pentru a inlatura orice stare de incompatibilitate. Nu-i nevoie sa coincida data incetarii relatiilor de munca cu data decizei de primire.
Ultima modificare: Luni, 4 Februarie 2008
romascanu, moderator
Da, asa este. Ai la dispozitie 2 luni.
Am mai auzit de unii care au depasit si alea 2 luni. Dar nu e recomandat. ;)
Ca parca verifica cineva daca esti incompatibil... Declari pe propria raspundere ca nu esti (inca de la inscrierea la examen...), asa incat consiliul baroului semneaza pur si simplu.

Alte discuții în legătură

Incompatibilitatea stagiarului ContSters106925 ContSters106925 Am sustinut examenul de primire in profesie si am fost admis in avocatura in septembrie 2009. Conform alin 1 a art. 24 din Regulamentul-cadru privind ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate carmen_rusu carmen_rusu Am luat ex. de admitere in avocatura. In prezent imi desfasor activitatea in functia de consilier juridic. Pot intra in barou si apoi sa ma suspend ca ... (vezi toată discuția)
Termen maxim gasire avocat indrumator lautz lautz Buna ziua, Am o intrebare legata de perioada (termenul) in care trebuie sa-mi gsesc un avocat indrumator, in cazul in care sunt admis in profesie ca avocat ... (vezi toată discuția)