Buna ziua, as dori sa stiu daca darea in plata este purtatoare de TVA, pot face contractul direct pe suma 2.000 lei sau obligatoriu 2.000+24% TVA. Va multumesc.
Buna ziua, am si eu o intrebare si v-as fi recunoscatoare daca m-ati putea indruma. Am un SRL in asociere cu sotul meu, noi am creditat firma (in baza contractelor de imprumut) cu diverse sume, firma nu are suficient profit ca sa poata returna banii, dar detine un autoturism evaluat la o suma mult mai mica decat datoria societatii catre asociati. Daca se poate si este legal, as vrea ca o parte din datorie sa se stinga prin cedarea autoturismului. Mi-am intrebat contabila, si mi-a dat un raspuns de genul (care mie nu mi se pare documentat): imi vand masina cu factura (inclusiv tva, care tb platit la stat), dupa care cu banii pe care ii virez in cont (caci este suma de peste 5000 lei) ii iau inapoi (restituire credit in baza contractului de imprumut, in acest contract termenul de restituire este in functie de disponibilul societatii, nu sunt date exacte). In primul rand nu inteleg de ce nu se poate prin notariat/ avocat de exemplu si tb factura pe numele meu cu valoarea contabila (+TVA) si il al doilea rand, eu nu am banii necesari sa-i pot vira in cont ca apoi sa-i iau inapoi. Va multumesc pt timpul acordat.
Va multumesc foarte mult pt raspunsuri, am inteles esentialul, am urmarit si cateva spete si m-am lamurit.
Buna ziua, sunt parte civila intr-un proces penal pentru infractiunea prevazuta si pedepsita de art.178 alin.2 C.pen. - ucidere din culpa impotriva mamei mele, decedata in urma accidentului, inculpatul si-a recunoscut fapta, mi-a achitat daunele materiale (chelt inmormanare, parastase, etc.), fapta s-a petrecut in 2005, din vina exclusiva a inculpatului, am stabilit sa cer daune morale de 100.000lei (atat era maxim despagubit de RCA la momentul producerii accidentului). Intrebarea mea este: cu ce pot dovedi suferinta pricinuita de disparitia mamei in varsta de 47 ani ca sa justific suma ceruta ca daune morale? sunt constienta ca nu voi primi cat am cerut, dar nu stiu cu ce as putea dovedi ca mi-am iubit mama si ca imi este foarte greu fara ea. Va multumesc anticipat pentru indrumari.:(
Buna ziua, sunt parte civila intr-un proces penal pentru infractiunea prevazuta si pedepsita de art.178 alin.2 C.pen. - ucidere din culpa impotriva mamei mele, decedata in urma accidentului, inculpatul si-a recunoscut fapta, mi-a achitat daunele materiale (chelt inmormanare, parastase, etc.), fapta s-a petrecut in 2005, din vina exclusiva a inculpatului, am stabilit sa cer daune morale de 100.000lei (atat era maxim despagubit de RCA la momentul producerii accidentului). Intrebarea mea este: cu ce pot dovedi suferinta pricinuita de disparitia mamei in varsta de 47 ani ca sa justific suma ceruta ca daune morale? sunt constienta ca nu voi primi cat am cerut, dar nu stiu cu ce as putea dovedi ca mi-am iubit mama si ca imi este foarte greu fara ea. Va multumesc anticipat pentru indrumari.:(
Buna ziua, as dori sa stiu cum trebuie procedat in situatia in care eu detin o societate comerciala, care are punct de lucru pe proprietatea mea (pers. fizica) cu care am incheiat un contract de comodat pentru dare in folosinta a spatiului respectiv pe o durata de 5 ani, care inca nu au expirat, iar acum doresc incheierea unui contract de inchiriere intre societate si pers fizica prin Adm. Financiara (pt. deducere cheltuieli). Este suficient un act aditional prin care si societatea si pers fizica sunt de acord cu intreruperea acestuia. Sau pentru simplul fapt ca ambele sunt ale mele nu are importanta, pot sa inchei cotractul de inchiriere fara nici o probema. Multumesc anticipat.