avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... am creditat srl-ul pe care il detin, cum pot lua in ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

am creditat srl-ul pe care il detin, cum pot lua in contul datoriei autoturismul srl-ului

Buna ziua, am si eu o intrebare si v-as fi recunoscatoare daca m-ati putea indruma. Am un SRL in asociere cu sotul meu, noi am creditat firma (in baza contractelor de imprumut) cu diverse sume, firma nu are suficient profit ca sa poata returna banii, dar detine un autoturism evaluat la o suma mult mai mica decat datoria societatii catre asociati. Daca se poate si este legal, as vrea ca o parte din datorie sa se stinga prin cedarea autoturismului. Mi-am intrebat contabila, si mi-a dat un raspuns de genul (care mie nu mi se pare documentat): imi vand masina cu factura (inclusiv tva, care tb platit la stat), dupa care cu banii pe care ii virez in cont (caci este suma de peste 5000 lei) ii iau inapoi (restituire credit in baza contractului de imprumut, in acest contract termenul de restituire este in functie de disponibilul societatii, nu sunt date exacte). In primul rand nu inteleg de ce nu se poate prin notariat/ avocat de exemplu si tb factura pe numele meu cu valoarea contabila (+TVA) si il al doilea rand, eu nu am banii necesari sa-i pot vira in cont ca apoi sa-i iau inapoi. Va multumesc pt timpul acordat.
Cel mai recent răspuns: andreea_mitoiu , utilizator 11:14, 10 Februarie 2011
incheiati un act de dare in plata intre dumneavoastra si societate pentru stingerea partiala a datoriei.
multumesc
Buna ziua, as dori sa stiu daca darea in plata este purtatoare de TVA, pot face contractul direct pe suma 2.000 lei sau obligatoriu 2.000+24% TVA. Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stingere datorie( prin imprumut) intre societati prin garantie oana vultur oana vultur Buna ziua, am urmatoarea intrebare: SC x SRL a imprumutat firma SC Y SRL, pe parcursul anului( fara dobanda) SC Y SRL are in propietate 5 ... (vezi toată discuția)
Rambursare creditare societate, in natura ade31 ade31 Buna ziua, Asociatul unic al firmei a imprumutat firma cu ceva bani (mai multi). Pot sa-i restitui creditarea in natura? Adica sa-i dau un mijloc fix al ... (vezi toată discuția)
Legat de impozitul pe profit; impozitul pe profit in cazul unor venituri obtinute din despagubiri iancu1 iancu1 Buna ziua Societatea comerciala la care sunt administrator detine un autoturism. Acest autoturism a fost implicat intr-un accident rutier anul trecut. Vinovat ... (vezi toată discuția)