Buna ziua, am si eu o intrebare si v-as fi recunoscatoare daca m-ati putea indruma. Am un SRL in asociere cu sotul meu, noi am creditat firma (in baza contractelor de imprumut) cu diverse sume, firma nu are suficient profit ca sa poata returna banii, dar detine un autoturism evaluat la o suma mult mai mica decat datoria societatii catre asociati. Daca se poate si este legal, as vrea ca o parte din datorie sa se stinga prin cedarea autoturismului. Mi-am intrebat contabila, si mi-a dat un raspuns de genul (care mie nu mi se pare documentat): imi vand masina cu factura (inclusiv tva, care tb platit la stat), dupa care cu banii pe care ii virez in cont (caci este suma de peste 5000 lei) ii iau inapoi (restituire credit in baza contractului de imprumut, in acest contract termenul de restituire este in functie de disponibilul societatii, nu sunt date exacte). In primul rand nu inteleg de ce nu se poate prin notariat/ avocat de exemplu si tb factura pe numele meu cu valoarea contabila (+TVA) si il al doilea rand, eu nu am banii necesari sa-i pot vira in cont ca apoi sa-i iau inapoi. Va multumesc pt timpul acordat.
Buna ziua, as dori sa stiu daca darea in plata este purtatoare de TVA, pot face contractul direct pe suma 2.000 lei sau obligatoriu 2.000+24% TVA. Va multumesc.