SC x SRL a imprumutat firma SC Y SRL, pe parcursul anului( fara dobanda)
SC Y SRL are in propietate 5 autoturisme.
Intrebarea este :
Se poate face un act aditional sau modifica contractul de imprumut, in asa fel incat cele 5 autoturisme sa reprezinte garantie pentru banii imprumutati?
Ideea e ca cele doua firma au cazut de acord la stingerea datoriei, si doresc transferul autoturismelor in patrimoniul SC X SRL, pe baza acelui contract, in care s a stipulat garantia, dupa o anumita perioada de neplata.
Daca este posibil, aveti si o baza legala care permite aceasta operatie?
Sau daca cu, ce alte metode mai sunt de stingere a datoriei, fara a se face facturi, care sa genereze impozite?
transferul de proprietate in acest caz, poate fi facut prin vanzare-cumparare, sau pur si simplu printr-un act aditional al contractului de imprumut, prin care se stipuleaza solutia de compensare si stingere a debitului
se poate realiza stingerea imprumutului prin dare in plata, adica prin transferul dreptului de proprietate asupra masinilor in contul datoriei.
in ce priveste impozitele generate de emiterea facturilor, explicati la ce va referiti.
Multumesc mult pentru raspuns.
Daca aveti baza legala, puteti va rog sa o precizati? Aceasta dare in plata, se poate face intre cele doua firme efectiv, sau necesita un notar?
Referitor la facturi.....ma refeream la faptul ca doream sa evit relatia comerciala de vanzare cumparare, care implica TVA, dar solutia dumneavoastra e ok, ma scuteste de vanzarea-cumpararea autoturismelor...
Plata in trei
bogdan22003
Bunadimineata, am si eu o intrebare, sunt administratorul unei firme, Z, am de incasat niste bani de la o firma Y, care are de incasat la randul ei de la firma ... (vezi toată discuția)