In cazul de fata nu exista un contract, raportul comercial dintre cele doua persoane concretizandu-se in emiterea periodica a unor facturi. Clauza penala fiind inserata pe facturi succesive, este acceptata de cumparator prin semnare, inregistrare in contabilitate si chiar necontestare a acestor facturi. Dupa parerea mea facturile respective, cu tot cu clauza penala aferenta, au valoare de contract.
Asa este: tot ce nu e interzis expres e permis. In schim nu putem spune ca de-a lungul timpului nu s-a creat o cutuma la nivel mondial cu privire la exprimarea statutului social prin tinuta pe care o adopti. Inca din evul mediu diferenta de statut social se exprima prin vestimentatie. Cu timpul, vestimentatia pe care o alegi a trecut din sfera expresiei statutului social in sfera cultului pentru frumos. Cred ca este o opinie general valabila ca o tinuta eleganta confera o incredere si o seriozitate sporita. Trecand peste modalitatea de vestimentatie privita ca arta de unii, putem spune ca majoritatea persoanelor ne catalogheaza prin prisma vestimentatiei avute, tocmai datorita sistemului de valori inserat prin educatie. E ceva de care nu putem scapa pur si simplu. De aceea cred ca e important si felul in care iti exprimi personalitatea prin vestimentatie, pentru tine, pentru cei din jur, sipentru clienti!
In cerere trebuie precizat exact paratii si adresa unde pot fi citati. Daca exista loc de indoieli puteti face o cerere completatoare in care sa precizati exact cu cine intelegeti sa va judecati.
Cred ca pana la urma totul se reduce la respectul de sine si tinuta in care te simti cel mai bine. Cu siguranta mai bine arata un avocat in blugi, increzator in el si cu lectia facuta, decat unul in costum, neobisnuit cu o astfel de tinuta. In orice caz, indiferent de vestimentatie ea trebuie aleasa cu stil.