avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Activitate AndreiK15

Activitate AndreiK15

Chiar daca implica minori? Eu voi renunta la dreptul de abitatie, doar daca sotia renunta la partea ei din garsoniera. Stiu ca nu pot fi evacuat din casa cat timp am dreptul de abitatie viagera, insa la mijloc sunt doi minori, iar in situatia de fata nu stiu cum se aplica legea in cazul in care nu vom putea locui impreuna.

Multumesc, pentru raspunsul prompt.

Dapix a scris:

Dacă faceți marea greșeală să renunțați la habitația viageră, cu siguranță veți fi evacuat în stradă.
Conform contractului, cel care beneficiază de habitație, acela are dreptul legal de a locui în acea casă.

Buna ziua,

Acum 5 ani, am facut cu actuala sotie un act de vanzare cumparare pentru casa si terenul meu (nu eram casatoriti la vremea respectiva). In contractul de vanzare cumparare, mi-am rezervat dreptul de abitatie viagera. Acum suntem pe punctul de a divorta, insa avem doi copii. Cum se aplica legea in aceasta sitiatie? Noi mai avem impreuna o garsoniera cumparata in timpul casatoriei, insa ea nu vrea sa renunte nici la garsoniera. Eu m-am oferit sa renunt la dreptul de abitatie viagera, iar ea sa renunte la garsoniera, insa nu doreste asta.

Cine are dreptul de a locui in casa, in conditiile mai sus mentionate? Ma poate da afara din casa?

Multumesc!
Buna seara,

In 2012, in urma unei executari, mi s-a pus poprire pe doua conturi (ING si BRD). In 2013, am deschis un cont la Raiffeisen, dar aceasta porprire nu a mai aparut nici pana azi in acel cont. Intre timp, contul de la ING mi-a fost inchis, iar cei de la ING mi-au spus ca imi pot deschide oricand un cont ca si cum as fi un client nou. Sunt sigur ca acea poprire nu o sa mai apara pe niciun cont, tinand cont de faptul ca in 5 ani nu a mai aparut la alta banca.

Cum pot face ca acea poprire sa fie scoasa si de la BRD? Cei de la BRD nu mi-au inchis contul, chiar daca nu l-am mai folosit mai bine de 4 ani.

Ce variante am si care sunt pasii de urmat?

Va multumesc!