Un arendas îmi folosește un teren moștenit legal, dat în arendă de primărie fără acordul meu și fără a fi trecută ca parte în contract,iar acesta nu-mi plătește nici un fel de arendă. Mai mult de atât, prin ac mi-a blocat toate drepturile de posesie ale terenului. Cum pot anula acest contract și cui tb să cer despăgubiri?
Instanța civila mi-a respins acțiunea ca neîntemeiată, pastradu-i arendasului posibilitatea de a mă pagubi de drepturile deținerii acestui teren.
Ce pot să mai fac? Poate acesta să și-l însușească prin ac folosire?
Nepotul meu a încheiat un contract de arendă ptr un teren pe care îl deține în indiviziune cu încă 2 coopropritari, pe o perioadă de 10 ani, numai pe numele lui, fără a face ieșirea din indiviziune și fără consimțământul celorlalți coproprietari. Cu ac CA de 5 ani, arendasul i-a plătit numai lui arendă, a primit subvenții APIA pe toată suprafața și a plătit impozitul pe tot terenul numai pe numele lui. Eu sunt unul dintre coopropritari, deținătorul a cotei de 1/2 din terenul arendat de nepot și timp de 5 ani n-am primit nici 1 leu arendă și nu pot nici să-mi scot terenul de la arendas pentru a-l lucra cu alt arendas, deoarece a fost declarat nepotul, de către arendas, ca unic proprietar și nu figurez nici ca parte în contract.
Întrebare :în justiție, ca reclamanta de folosire abuzivă a terenului moștenit și privare de toate drepturile aspra acestuia de către pârâtii (arendas și nepot), pot obține nulitatea contractului de arendă?