avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Activitate Abuz arendas

Activitate Abuz arendas

Un arendas îmi folosește un teren moștenit legal, dat în arendă de primărie fără acordul meu și fără a fi trecută ca parte în contract,iar acesta nu-mi plătește nici un fel de arendă. Mai mult de atât, prin ac mi-a blocat toate drepturile de posesie ale terenului. Cum pot anula acest contract și cui tb să cer despăgubiri?
Instanța civila mi-a respins acțiunea ca neîntemeiată, pastradu-i arendasului posibilitatea de a mă pagubi de drepturile deținerii acestui teren.
Ce pot să mai fac? Poate acesta să și-l însușească prin ac folosire?
Răspuns la discuția Anulare contract arendă
Am mai scris o întrebare la abuz arendas și nu știu unde citesc raspunsul
Nepotul meu a încheiat un contract de arendă ptr un teren pe care îl deține în indiviziune cu încă 2 coopropritari, pe o perioadă de 10 ani, numai pe numele lui, fără a face ieșirea din indiviziune și fără consimțământul celorlalți coproprietari. Cu ac CA de 5 ani, arendasul i-a plătit numai lui arendă, a primit subvenții APIA pe toată suprafața și a plătit impozitul pe tot terenul numai pe numele lui. Eu sunt unul dintre coopropritari, deținătorul a cotei de 1/2 din terenul arendat de nepot și timp de 5 ani n-am primit nici 1 leu arendă și nu pot nici să-mi scot terenul de la arendas pentru a-l lucra cu alt arendas, deoarece a fost declarat nepotul, de către arendas, ca unic proprietar și nu figurez nici ca parte în contract.
Întrebare :în justiție, ca reclamanta de folosire abuzivă a terenului moștenit și privare de toate drepturile aspra acestuia de către pârâtii (arendas și nepot), pot obține nulitatea contractului de arendă?