Un arendaș folosește terenul meu fără ca eu să fiu parte în contract și fără să plătească ceva. Cum pot anula acel contract și cui trebuie să-i cer despăgubire?
Un arendas îmi folosește un teren moștenit legal, dat în arendă de primărie fără acordul meu și fără a fi trecută ca parte în contract,iar acesta nu-mi plătește nici un fel de arendă. Mai mult de atât, prin ac mi-a blocat toate drepturile de posesie ale terenului. Cum pot anula acest contract și cui tb să cer despăgubiri?
Instanța civila mi-a respins acțiunea ca neîntemeiată, pastradu-i arendasului posibilitatea de a mă pagubi de drepturile deținerii acestui teren.
Ce pot să mai fac? Poate acesta să și-l însușească prin ac folosire?
Întrebarea Dumneavoastră nu este completă, poate că acțiunea civilă a fost greșit introdusă. Există mai multe modalități de a acționa împotriva Primăriei, care din câte am înțele este posesorul terenului, iar prin contractul de arendare se comportă ca un proprietar. În primul rând această Primărie trebuie dată în judecată, fie prin acțiune posesorie, fie prin acțiune în revendicare, în funcție de starea de fapt. Deasemenea arenda se poate solicita retroactiv pe 3 ani, tot de la Primărie dar și de la arendaș dacă se dovedește că acesta din urmă nu a fost de bună credință. Nu știm din ce motive instanța v-a respins cererea de chemare în judecată, însă în principiu hotărârea primei instanțe se poate ataca prin cerere de apel, de obicei în 30 de zile de la comunicarea sentinței primei instanțe. Vă recomandăm consultarea unui avocat.
Daca nu va lauti un avocat cu care sa tineti legatura, cu care sa aveti contract de reprezentare (neaparat semnat si cu chitanta de plata a serviciilor), nu va veti putea apara corect si complet.
Luati-va avocat urgent. mergeti cu documentele si dosarul la el.
Succes