avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Apel, hotarare definitiva/irevocabila?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Apel, hotarare definitiva/irevocabila?

Sunt in proces civil cu un arendas, tema actiunii fiind constatarea nulitatii unui contract de arendare nesemnat de mine ca arendator. In urma actiunii de fond, a fost data sentinta prin care se constata nulitatea contractului de arenda. Eu, in calitate de reclamant, am introdus apel pentru modificarea partiala a sentintei, privind unele despagubiri pentru folosirea abuziva a terenului si insusirea produselor. In paralel, si reclamantul-arendas a introdus apel, cerand rejudecarea procesului pe motiv ca "nu s-a facut judecarea pe fond", desi judecarea s-a facut in zece termene, la care paratul s-a prezentat numai la ultimele doua, prin avocat. La judecarea apelului, la tribunal, in doua termene, paratul, prin avocat, nu s-a prezentat, din diverse motive. Eu, reclamant, nu am avocat. Am solicitat respingerea apelului paratului, ca neintemeiat.
A ramas "in pronuntare". In solutia pe scurt, pe net, se spune: "se amana pronunţarea la data de ..., pentru ca avocat ...(nume) să formuleze concluzii scrise pentru apelanta pârâtă. Nu stiu despre ce concluzii ar putea fi vorba.
Intrebare: paratul mai poate introduce recurs, desi, dupa parerea mea nu are motive: contractul a fost semnat in fals (dovedit), de catre o alta persoana, fara nicio delegare?.
Cu multumiri!
Cel mai recent răspuns: raser , utilizator 19:06, 4 Februarie 2019
Dupa o luna de cand astept si eu un raspuns, revin cu intrebarea pe scurt: O hotarare judecatoreasca emisa in apel se mai poate ataca prin recurs, sau se poate da fara posibilitatea de atac?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Invocare nulitate absoluta - rejudecare adiadiadi adiadiadi Buna ziua Am intentat o actiune civila la tribunal, actiune care mi-a fost respinsa . Am depus recurs in termen legal; odata cu recursul am depus si o ... (vezi toată discuția)
Recurs cuziamusia cuziamusia in cererea de recurs (dupa un proces civil pt majorarea pensiei de intretinere), paratul-recurent a cerut casarea sentintei atacate ca netemeinica (a motivat ... (vezi toată discuția)
Deciziile posibile luate de curtea de apel Ioana1919 Ioana1919 As dori sa stiu ce decizii poate lua Curtea de Apel intr-un proces civil in care prima instanta (Tribunalul Bucuresti) a respins ca neintemeiata actiunea ... (vezi toată discuția)