avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... CONTRACT DE ARENDA AGRICOLA REZILIAT
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

CONTRACT DE ARENDA AGRICOLA REZILIAT

Conform contractului de arenda incheiat in forma autentificata pentru o perioada de 5 ani, arendasul a notificat arendatorului, numai dupa 2 ani, faptul ca renunta la arenda. Termenul de reziliere este cf contractului cel mai tarziu data de 30 septembrie.
Un alt arendas doreste sa arendeze terenul agricol dar vechiul arendas are cultivat porumb si nu-l va putea recolta pana la 30 octombrie. Noul arendas doreste sa are terenul incepand cu 1 octombrie si sa semene grau dar terenul nu este inca liber pentru aratura.
In acest caz noul arendas renunta la arenda iar arendasul ramane cu terenul timp de un an fara a/l putea da cuiva in arenda.
Exista o cale juridica de a-l obliga pe arendas sa il despagubeasca pe arendator fiind vorba de 20 ha. teren agricol ?
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 07:58, 22 Septembrie 2009
o actinue in pretentii, privind daune, daca se poate sa se demonstreze pertinent toate pierderile.
Depinde foarte mult ce scrie si in contractul de arenda la incetarea contractului ce efecte juridice sunt. Daca de ex scrie ca mai devreme de 4 ani nu se poate notifica celeilalte parti incetarea contractului acest lucru conducand la daune interese atunci puteti invoca actiunea in pretentii.
studiaza cu atentie toate clauzele din contract.in functie de acestea poti formula actiune in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit agricol ciungu ciungu Buna ziua, As vrea sa stiu daca am 4,25 ha teren agricol, din care 3,88 ha date in arenda,cine plateste impozitul care se plateste de la ... (vezi toată discuția)
Am cumparat un teren agricol si vreau sa-l arendez unui arendas pe care il aleg eu Roull Roull am cumparat in octombrie 2014 un teren agricol si vreau sa-l arendez acum in martie-aprilie 2017, mentionez ca am primit bani de arenda pe noul teren anul ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren arendat neuragri neuragri Buna ziua, stimati avocati.Sunt arendasul unui teren arabil extravilan pe care l-am cultivat cu grau de toamna ce urmeaza a fi recoltat in iunie-iulie ... (vezi toată discuția)