Buna ziua, mulțumesc frumos pentru răspuns. Exista Hotărâre pentru vânzarea acestuia data de CLM si de AGA societății, doar ca nu eram siguri ca societatea daca se modifica structura capitalului. După vânzarea terenului contractul între societate si cumpărător se închei la notar, iar ca prima informare notarul în discuția avută cu juristul societății a spus ca trebuie modificată structura capitalului. Și eu am aceiași părere ca și a d-voastră.
Buna seara, la o societate comerciala cu capital integral de stat, daca se vinde un teren adus ca aport în natură la capitalul social de către primărie si având hotărâre de CLM prin care se aproba vânzarea acestuia ,după care exista și hotărârea AGA, în momentul vânzării terenului este obligatorie modificarea capitalului având în vedere Lg.31/1991 si OMFP 1802/2014.
Buna ziua,
O societate cu capital de stat doreste sa externalizeze partial contabilitatea societatii, intrebarea este avand in vedere prevederile Lg.82/1991(legea contabilitatii), daca se poate externaliza partial si in acest sens cum se imparte raspunderea pentru conducerea societatii.
BUNA SEARA,
AM O MARE RUGAMINTE DACA POATE CINEVA SA MA AJUTE CU UN RASPUNS.
O SOCIETATEA COMERCIALA POATE SA ACHIZITIONEZE UN AUTOTURIAM DE LA O PERSOANA FIZICA, SPECIFIC CA VALOAREA ESTE DE APROX. 17.000 LEI, DECI SE INCADREAZA CF.LG.98/2016 ON PRAGUL VALORIC PANA LA 140.000 LEI, PROBLEMA ESTE DE LEGALITATE. VA MULTUMESC
Buna ziua,
Multumesc pentru raspuns, dar nu inteleg de ce nu pot sa cumulez pensia cu salariu daca legiutorul imi da dreptul.va rog sa ma ajutati sa inteleg nu sunt de profesie jurist.Multumesc
Buna ziua,
Doresc daca se poate sa ma ajutati in rezolvarea urmatorului caz: In data de 29.06.2022 , indeplinesc varsta de pensionare cf.anexei 5 din lg.pensiilor. Doresc sa obtez in pentru continuare activitatea, dar si sa imi depun dosarul de pensionare , intrebarea mea este daca instiintez angajatorul cu 30 de zile inainte de data de 29.06 cum prevede legislatia in vigoare actualul contract de munca inceteaza de drept si este nevoie sa se incheie un alt contract pe perioada determinata sau se poate intocmi un act aditional la actualul contract in care sa fie specificata prelungirea pana la anul viitor?