avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1074 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Modificarea capitalului social prin aport in natura ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Modificarea capitalului social prin aport in natura (teren).

Buna seara, la o societate comerciala cu capital integral de stat, daca se vinde un teren adus ca aport în natură la capitalul social de către primărie si având hotărâre de CLM prin care se aproba vânzarea acestuia ,după care exista și hotărârea AGA, în momentul vânzării terenului este obligatorie modificarea capitalului având în vedere Lg.31/1991 si OMFP 1802/2014.
Ultima modificare: Luni, 22 Ianuarie 2024
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: sorin1946 , utilizator 12:13, 23 Ianuarie 2024
S-a vândut terenul dar banii au rămas tot în firma.
Terenul odată adus ca aport în natura la înființarea firmei, el devine proprietatea firmei.
Se va discuta de modificarea capitalului social dacă Consiliul local ca unic actionar, dorește sa retragă contravaloarea acelui teren (banii) din firma și deci sa-si micșoreze numărul de acțiuni.
Buna ziua, mulțumesc frumos pentru răspuns. Exista Hotărâre pentru vânzarea acestuia data de CLM si de AGA societății, doar ca nu eram siguri ca societatea daca se modifica structura capitalului. După vânzarea terenului contractul între societate si cumpărător se închei la notar, iar ca prima informare notarul în discuția avută cu juristul societății a spus ca trebuie modificată structura capitalului. Și eu am aceiași părere ca și a d-voastră.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare capital social MIRELA BEJAN MIRELA BEJAN In cazul vanzarii unui teren care a fost adus aport la capitalul social se impune diminuarea capitalului social cu valoarea adusa ca aport in ... (vezi toată discuția)
Inlocuire aport in natura ginnyy ginnyy Actionarii decid inlocuirea aportului in natura (un teren) cu aport in numerar, in acelasi cuantum (subrogatie cu titlu particular) Avem hotarare AGA, legea ... (vezi toată discuția)
Vânzare imobil - parte din capitalul social calin_andrei calin_andrei Buna dimineata, Din experientele voastre, as vrea sa stiu cum se poate vinde mai repede si simplu o parte dintr-un teren adus aport la capitalul social al ... (vezi toată discuția)