avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Activitate myinfo

Activitate myinfo

In primul rand multumesc celor care au avut buna vointa sa imi raspunda la intrebarile mele, strict referitor la cele prezentate.
In al doilea rand ,, lacomia si prostia,, probabil este a celor care cred ca le stiu pe toate, mai ales cand este vorba de altii. Fiecare peesoana care apeleaza la acest site are o situatie particulara si nu cred ca parerile pline de venin ale unora ,, mai destepti " este ceea ce cauta.
Nu cred ca merita efortul sa imi expic motivele pt care fata mea a semnat declaratia de renuntare unor persoane care nu imi / ne cunosc situatia. Stati linistiti cei carora va pasa mai mult de copilul meu pe care l am crescut singur de cand avea 7 ani si care inca depinde de mine. Apropos, garsoniera era a parintilor mei.
A. Si problema s a rezolvat. Multumesc celor care m au ajutat

DlGoe a scris:

@gi-jane2 Lacomia si prostia!

inaintea sotiei. Deci soacra trebuie sa faca declaratie de acceptare sau de renuntare a succesiunii?Ea este bine intentionata. trebuie doar sa stiu ce am de facut.
MUltumesc foarte mult pentru raspunsuri. Din pacate, acum trebuie sa gasesc o solutie pentru a repara o gafa si nu este deloc placut.
deci doar soacra are drept la succesiune, sau si tatal sotiei? (mentionez inca odata, socrii sunt divortati,talal sotiei e decedat)
Sa inteleg ca soacra trebuie sa faca o declaratie de acceptare a succesiune si apoi o donatie pentru mine sau o declaratie de renuntare la succesiune ( si in acest caz eu raman singurul mostenitor al sotiei) ?
Ce anume vreti sa spuneti prin ''Fiica își poate redacta declarația de renunțare la mostenire, dar numai dacă nu a expirat termenul de opțiune succesorala (adica nu a trecut 1 an de la decesul sotiei) și dvs nu ati acceptat moștenirea prin declarație.
Altfel, nu se mai poate face nimic.''
Revin cu detaliu ca succesiunea se dezbate la mai bine de 10 ani de la moartea sotiei. Si, fiica mea a semnat deja declaratia de renuntare la succesiune. (la recomandarea celor de la consulat) Din partea sotiei, mama acesteia traieste iar tatal care era didvortat de mama ei e decedat. Concret, as dori sa stiu ce pot face acum? Mama sotiei trebuie sa accepte mostenirea asa cum ar fi trebuit sa fi facut fiica mea initial, sau mai exista o solutie prin care declaratia de renuntare a fiicei mele sa fie corectata?
Buna ziua,
am o garsoniera poprietate comuna cu sotia defuncta cu care am avut o fiica. Cum locuiesc in strainatate, toate demersurile le-am facut la consulatul tarii unde locuiesc, facand o inputernicire surorii mele sa se ocupe de demersurile notariale in Romania. Deci, pentru a deveni proprietar unic al acestei garsoniere, la consulat ni s-a recomandat ca eu sa fac o declaratie de acceptare a mostenirii iar fiica mea sa faca o declaratie de renuntare la mostenirea din partea mamei ei. Acum sa aflu de la notarul din Romania (unde actul a fost deja inregistrat) ca de fapt ar fi trebuit ca ceii de la consulat sa recomande o declaratie de acceptare a mostenirii si in cazul fiicei , pentru ca prin renuntarea la mostenire, fiica mea majora a cedat partea ei de mostenire celorlati succesori ai mamei ei, nu mie, tatal ei.
1. In primul rand vreau sa ma asigur daca asa sta situatia.
2. Daca este asa, cum se poate rezolva? Exista posibilitatea de anulare a actului facut la consulat ? Notarul a sugerar varianta de a da statul roman in judecata sau contactarea urmatorilor mostenitori. Parintii sotiei defunte devin cu adevarat mostenitorii urmatori? Parintii au fost divortati. Mama acesteia traieste, iar tatal a decedat.
As aprecia o informatie concreta din partea unui reprezentant legal. Multumesc frumos
Tinand cont de faptul ca solutiile vin din partea unor persoane care au studii de legislatie, imi este mai usor sa stiu ce am de facut.
Referitor la acel ''banuiesc ca'', ma refeream la faptul ca nu eram sigur daca atata timp cat nu am facut prima succesiune la decesul mamei, si prin urmare tatal meu nu era succesor pe partea lui din partea mamei, nu stiiam daca in acest caz putem deveni mostenitori dupa parintii nostri tot la notariat, asa cum mentionati facand doua succesiuni simultane, sau e necesar sa deschidem un proces de mostenire la tribunal.
De asemeni, stiti exact care este taxa pentru prima succesiune care nu a fost facuta la timp?Se plateste pe totalul valorii mostenite, sau pe anii consecutivi decesului?Cum si prin cine se face evaluarea corecta a mostenirii?
Va multumesc si apreciez inca odata raspunsurile dvs.
Toate documentele tatalui meu dovedesc ca el si mama mea aveau numele de familie cu  din A, problema e ca eu si unul dintre frati avem numele cu Πdin I, deci diferit de cel al parintilor.
Si in acest caz se poate face o declaratie la notar cu martori care sa confirme ca noi suntem copiii parintilor nostri?
A doua intrebare, pentru mostenire, trebuie sa deschidem actiune la tribunal, tinand cont ca nu am facut succesiunea dupa mama? Banuiesc ca nu putem face succesiunea dupa tata, atata timp cat mama e decedata si el la randul lui nu era succesor pe partea lui dupa ea.
Va multumesc inca odata pentru raspuns.
Buna ziua,
la decesul tatalui meu am descoperit ca de fapt numele lui de familie se scria cu â din a si nu î din i cum eu si fratele mai mic avem numele de familie. Ceilalti doi frati au numele de familie la fel ca tatal si mama mea, adica cu â din a. Deoarece în certificatul meu de nastere am avut mereu numele de familie cu î di i, nu mi-am pus niciodata problema ca ar putea fi o eroare.
Problema este ca acum 10 ani când a murit mama mea, nefacând succesiunea, nu am sesizat eroare. Deoarece acum a decedat si tatal meu,în primul rand nu stim daca problema cu litera î din a numelui de familie din certificatul de nastere va fi o problema, si în al doi lea rând nu stim care sunt pasii ce trebuie urmati pentru a beneficia toti cei patru frati de mostenirea din partea parintilor, tinând cont de faptul ca nu am facut succesiunea pentru mama,
Mentionez ca atât eu cat si fratele meu avem deja diplome de studii, acte de casatorie, respectiv divort, copii, care includ numele de familie cu î din i, iar o modificare în toate documentele nu ar fi de dorit decât daca este neaparata nevoie.
As aprecia raspunsul unui avocat în masura sa imi dea o informatie corecta si legala, nu doar o opinie evaziva.
Va multumesc.