avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Activitate Codrut Balas

Activitate Codrut Balas

Răspuns la discuția titlu de proprietate loc de veci


POPA GHEORGHE a scris:

Chiar fiind cumparat in trecut, locul de veci ramane concesionat pe maxim 25 de ani de la ultima inmormantare.

Nu va suparati, unde scrie asta?
Nu am identificat actul normativ care sa prevada asa ceva.
Dimpotriva, consider ca dreptul de proprietate asupra locurilor de veci, dobandit conform legislatiei anterioare, ramane supus actelor normative sub imperiul carora s-a nascut.
Nicio lege nu prevede ca proprietatea se transforma in concesiune.
Răspuns la discuția devin sau nu platitor de tva
Inteleg ca operatiunea ce a determinat depasirea plafonului de 35000 euro ramane scutita de TVA?
Imi mentin punctul de vedere ca NU este necesara parcurgerea procedurii prealabile. In acelasi sens s-a pronuntat si ICCJ - SCAF prin Decizia 1658 din 20 martie 2007.
In opinia mea, decizia de imputare poate fi atacata direct la instanta, fara a mai fi necesara parcurgerea procedurii prealabile.
Am in vedere, in acest sens, dispozitiile art.85 alin.2 din L.188/1999 care prevede ca "Impotriva ordinului sau dispozitiei de imputare functionarul public in cauza se poate adresa instantei de contencios administrativ".
Atunci cand legiuitorul a dorit sa introduca obligativitatea parcurgerii procedurii prealabile reglementate de art.7 din L.554/2004, a prevazut-o expres. Este cazul art.106 din L.188/1999 (ipoteza incetarii raportului de serviciu), cand sesizarea instantei de judecata se face numai dupa parcurgerea procedurii prealabile.