avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Activitate cossi

Activitate cossi

Răspuns la discuția legea pentru accident munca
Este vorba de 1 firma prestatoare de servicii si o persoana fizica ca beneficiar al lucrarii, accidentatul este al prestatprului. Ce vina are beneficiarul daca are contract cu prestatorul?
Care este legea in care se spune ca BENEFICIARUL unei lucrari este raspunzator pentru accidentele de munca a PRESTATORULUI ?
Este adevarat ca si beneficiarul este tras la raspundere?
Multumesc anticipat.
Discuție Somaj!!!
As avea si eu niste intrebari despre somaj. S-a modificat perioada de acordare a somajului pentru o vechime de 4 ani? S-a modificat cumva indenmizatia de somaj? Daca ramai insarcinata in perioada somajului mai beneficiezi de indemnizatie de crestere copil?
Răspuns la discuția Ce se poate intampla???
Firma are dreptul sa-mi inchee contractul daca eu nu am semnat decizia de restructurare??
Răspuns la discuția Ce se poate intampla???
Dar teoretic perioada de cand a venit adresa a trecut.
Buna ziua! As vrea sa va expun o problema care mi s-a intamplat. Sunt angajat la o firma care datorita crizei, din decembrie a inceput sa faca disponibilizari. In luna Ian.2009 la inceput am fost instiintat ca voi fi disponibvilizat si mi s-a trimis o adresa prin care eram instiintat ca voi fi disponibilizat cu articolul 65, eu si o colega mea. Dupa cateva zile inainte de a semna acea adresa am fost sunat de la personal sa nu semnez ca s-ar putea sa raman pe post. Eu nu am semnat dar colega a semnat. La cateva zile am avut o vizita a sefului direct care nu stia nimic de discutia cu doamna de la personal asa ca nici eu nu am zis nimic de aceasta discutie. Acum a mai venit un val de disponibilizari dar de mine nu zice nimeni nimic. Am intrebat in urma cu o saptamana la personal si a zis ca nu stie nimic si ca o sa ma anunte cand afla. Acum intrebarea este, voi fi platit in aceasta perioada, ma poate disponibiliza avand in vedere ca a fost trimisa adresa de instiintare si ce ma sfatuiti sa fac sa ii zic sefului sau nu? Multumesc
Răspuns la discuția Concediere colectiva
La concedierea cu art 65 nu beneficiezi de cel putin un salar compensator, pentru ca e concediere din vina angajatorului?
Răspuns la discuția Concediere colectiva
Mai vin cu doua intrebari daca ma poate lamuri cineva. La inceput unii colegi au fost disponibilizati cu art 65, dupa care restul de colegi sunt rugati de catre angajator sa isi depuna demisia fiindu-le promise 1 sau 2 salarii compensatorii. De ce nu ii disponibilizeaza si pe ei cu art.65? Daca accepta aceste salarii ce garantie au ca le primesc?
As dori sa stiu si eu de ce angajatorul se fereste sa faca concedieri colective, cu ce il afecteaza?
Răspuns la discuția Somaj
S-a aprobat ca somajul sa fie 75% din salar??