Buna ziua! As vrea sa va expun o problema care mi s-a intamplat. Sunt angajat la o firma care datorita crizei, din decembrie a inceput sa faca disponibilizari. In luna Ian.2009 la inceput am fost instiintat ca voi fi disponibvilizat si mi s-a trimis o adresa prin care eram instiintat ca voi fi disponibilizat cu articolul 65, eu si o colega mea. Dupa cateva zile inainte de a semna acea adresa am fost sunat de la personal sa nu semnez ca s-ar putea sa raman pe post. Eu nu am semnat dar colega a semnat. La cateva zile am avut o vizita a sefului direct care nu stia nimic de discutia cu doamna de la personal asa ca nici eu nu am zis nimic de aceasta discutie. Acum a mai venit un val de disponibilizari dar de mine nu zice nimeni nimic. Am intrebat in urma cu o saptamana la personal si a zis ca nu stie nimic si ca o sa ma anunte cand afla. Acum intrebarea este, voi fi platit in aceasta perioada, ma poate disponibiliza avand in vedere ca a fost trimisa adresa de instiintare si ce ma sfatuiti sa fac sa ii zic sefului sau nu? Multumesc
Pe perioada preavizului prevazut de lege pentru concediere pentru desfiintarea postului veti fi platit.
Cred ca este mai bine sa va lamuriti situatia raportului dvs de muncain cadrul acestei societati.
Daca ati fost in preaviz pentru concediere, atunci ar trebui sa primiti decizia de concediere a comunicarii pe care aveti posibilitatea de a o contesta in instanta in termen de 30 de zile de la data comunicarii.
Decizia de incetare a c.i.m. pentru desfiintarea postului nu se semneaza de catre salariat. Aceasta este comunicata salariatului, iar de la data comunicarii salariatul are la dispozitie un termen de 30 de zile calendaristice pentru a o contesta in instanta.
Alte discuții în legătură
Desfiintare post
ELENA2009
Buna ziua,
Am urmatoarea speta , la care am nevoie de ajutor dvs.:
- unui angajat i s-a desfiinta postul , a fost anuntata, s-a intocmit decizie insa ... (vezi toată discuția)