avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce se poate intampla???
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce se poate intampla???

Buna ziua! As vrea sa va expun o problema care mi s-a intamplat. Sunt angajat la o firma care datorita crizei, din decembrie a inceput sa faca disponibilizari. In luna Ian.2009 la inceput am fost instiintat ca voi fi disponibvilizat si mi s-a trimis o adresa prin care eram instiintat ca voi fi disponibilizat cu articolul 65, eu si o colega mea. Dupa cateva zile inainte de a semna acea adresa am fost sunat de la personal sa nu semnez ca s-ar putea sa raman pe post. Eu nu am semnat dar colega a semnat. La cateva zile am avut o vizita a sefului direct care nu stia nimic de discutia cu doamna de la personal asa ca nici eu nu am zis nimic de aceasta discutie. Acum a mai venit un val de disponibilizari dar de mine nu zice nimeni nimic. Am intrebat in urma cu o saptamana la personal si a zis ca nu stie nimic si ca o sa ma anunte cand afla. Acum intrebarea este, voi fi platit in aceasta perioada, ma poate disponibiliza avand in vedere ca a fost trimisa adresa de instiintare si ce ma sfatuiti sa fac sa ii zic sefului sau nu? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 20:11, 12 Februarie 2009
Pe perioada preavizului prevazut de lege pentru concediere pentru desfiintarea postului veti fi platit.
Cred ca este mai bine sa va lamuriti situatia raportului dvs de muncain cadrul acestei societati.
Dar teoretic perioada de cand a venit adresa a trecut.
Daca ati fost in preaviz pentru concediere, atunci ar trebui sa primiti decizia de concediere a comunicarii pe care aveti posibilitatea de a o contesta in instanta in termen de 30 de zile de la data comunicarii.
Firma are dreptul sa-mi inchee contractul daca eu nu am semnat decizia de restructurare??
Decizia de incetare a c.i.m. pentru desfiintarea postului nu se semneaza de catre salariat. Aceasta este comunicata salariatului, iar de la data comunicarii salariatul are la dispozitie un termen de 30 de zile calendaristice pentru a o contesta in instanta.

Alte discuții în legătură

Desfiintare post ELENA2009 ELENA2009 Buna ziua, Am urmatoarea speta , la care am nevoie de ajutor dvs.: - unui angajat i s-a desfiinta postul , a fost anuntata, s-a intocmit decizie insa ... (vezi toată discuția)
Act aditonal micsorare salariu vs preaviz ionescu.maurelia ionescu.maurelia Pot primi in acelasi timp (pentru a semna) act aditional prin care mi se micsoreaza salariul si preavizul pentru disponibilizare? (vezi toată discuția)
Încetare contract de muncă Silvia-Gabriela Silvia-Gabriela Bună seara! Vă rog să mă ajutați cu o informație legata de încheierea Contractului ontractului de muncă în condițiile în care am primit o ... (vezi toată discuția)