avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Activitate Cosmin Ciocîrlan

Activitate Cosmin Ciocîrlan

Discuție Amenda penala
Bună ziua, am primit o amenda penala de 1350 RON +500 cheltuieli de judecata pentru conducerea unui autoturism sub influența băuturilor alcoolice.
Am fost am achitat amenda, și as vrea sa știu în cât timp nu mai apare în cazier acesta amenda.
Răspuns la discuția Redobândire permis
Nu. După 6 luni

PAUL777 a scris:

Buna seara.Nu cumva DUPĂ anularea permisului,si rămânerea definitivă a hotararii judecătorești,se poate da examen DUPĂ un an de zile.

cyan a scris:

In baza hotararii judecatoresti permisul se va anula.
Puteti sustine examen pentru redobandirea permisului pentru categoriile detinute dupa 6 luni de la executarea amenzii penale, adica 6 luni dupa achitarea ei.
Nu mai faceti scoala de soferi.



Am încheiat procesul și as vrea sa știu dacă pot redobândi permisul după ce primesc hotărârea judecătorească
Solutia este urmatoarra:
Tip solutie: Condamnare cu acord de recunoaştere
Solutia pe scurt: În baza art. 336 alin 1 C.pen. cu aplicarea art.396 alin.10 C. pr. pen. condamnă inculpatul CIOCÎRLAN COSMIN, pentru săvâr?irea infrac?iunii de conducere a unui vehicul cu alcoolemie peste limita legală, la pedeapsa amenzii de 135 zile amendă, stabilind cuantumul zilei amendă la 10 lei, urmând să execute pedeapsa de 1350 lei amendă. Atrage atenţia inculpatului asupra prevederilor art.63 Cod penal a căror nerespectare determină înlocuirea pedepsei amenzii cu pedeapsa închisorii. Constată că inculpatul a fost asistat de apărător ales. In baza art.274 al.1 CPP obligă inculpatul la 500 lei cheltuieli judiciare către stat. Cu drept de apel în 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică azi, 18.10.2018 .
Document: Hotarâre 740/2018 18.10.2018