avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Activitate Surub

Activitate Surub

Se acorda ajutor de inmormantare , pentru o pesoana cu handicap decedata, din partea Primariei? Mentionez, a fost acorda un ajutor de inmormantare din partea Casei de Pensii. Va multumesc.
Răspuns la discuția O firma cumpara alta firma.
Este vorba de atestate obtinute de la ANRE , care permit realizarea unor lucrari in domeniul energiei electrice,
Buna ziua,
In situatia in care o firma cumpara alta firma, firma care achizitioneaza noua firma, poate beneficia de atestatele detinute de firma achizitionata?
Va multumesc.
Buna seara,
Cate contracte de munca cu norma de 8 ore, poate sa aiba o persoana sau care sunt caile legale de a presta servicii la mai multe firme cu norma intreaga.
Va multumesc.
Buna seara.
In ce conditii, o firma care decide sa-si inregistreze activitatea in domeniul constructiilor beneficiaza de ordonanta 114/2018; doresc un raspuns detaliat in urmatoarele cazuri: firma inregistreaza 80% din cifra de afaceri din activitati in constructii in luna ianuarie; in luna februarie inregistreaza 50% din cifra de afaceri in activitati de constructii, dar pe intreg anul inregistreaza minim 80% din cifra de afaceri din activitati in constructii. In situatia prezentata, firma beneficiaza de ordonanta 114/2018 pe intreg anul sau numai in lunile in care a realizat minim 80% din cifra de afaceri din activitati in constructii. Va multumesc
Un angajat are doua contracte de munca la firme diferite: 1 contract cu 8 ore si un contract cu 2 ore; incepand cu data de 1.04.2020 contractul de munca la 2 ore inceteaza cu acordul partilor si in data de 2.04.2020 contractul de munca la 8 ore se suspenda ca urmare a epidemiei.
In aceast asituatie angajatul poate beneficia de somaj tehnic pe duarata starii de urgenta? Va multumesc.
Răspuns la discuția Ajutor somaj
Raspunsul de la AJOFM a fost urmatorul: persoanele provenite din munca, disponibilizate, care au lucrat minim 12 luni in ultimele 24 luni, beneficiaza de ajutor de somaj. Frecventarea cursurilor unei facultati cu plata forma ID,in aceasta situatie, nu conditioneaza dreptul la ajutorul de somaj.
Răspuns la discuția Ajutor somaj
Va multumesc pt raspuns. In continuare fac urmatoarele precizari: - cred ca art. 42 se refera la absolvetii ; cazul meu este urmatorul - vechime in munca 18 ani, nu sunt absolvent care solicita dreptul la ajutor de somaj la terminarea liceului sau facultatii. Va rog , sa reveniti cu raspunsul dvs, date fiind precizarile facute.
Va multumesc.
Discuție Ajutor somaj
Pot beneficia de ajutor de somaj, daca firma la care lucrez ma disponibilizeaza? Mentionez faptul ca urmez si cursurile unei facultati forma de invatamant ID, cu taxa.