avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ajutor somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ajutor somaj

Pot beneficia de ajutor de somaj, daca firma la care lucrez ma disponibilizeaza? Mentionez faptul ca urmez si cursurile unei facultati forma de invatamant ID, cu taxa.
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Octombrie 2018
Surub, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:36, 24 Octombrie 2018
Legea 76/2002
art.42
.....
(2) Nu beneficiază de indemnizație de șomaj absolvenții care, la data solicitării dreptului, au fost admiși sau urmează cursurile unei forme de învățământ, organizate și/sau acreditate, după caz, în condițiile legii.
.....
Va multumesc pt raspuns. In continuare fac urmatoarele precizari: - cred ca art. 42 se refera la absolvetii ; cazul meu este urmatorul - vechime in munca 18 ani, nu sunt absolvent care solicita dreptul la ajutor de somaj la terminarea liceului sau facultatii. Va rog , sa reveniti cu raspunsul dvs, date fiind precizarile facute.
Va multumesc.
Art.42 se refera si la cei care urmează cursurile unei forme de învățământ, organizate și/sau acreditate, după caz, în condițiile legii.

Insa puteti intreba, ca sa fiti sigur de raspuns, la AJOFM.
Ultima modificare: Luni, 22 Octombrie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Raspunsul de la AJOFM a fost urmatorul: persoanele provenite din munca, disponibilizate, care au lucrat minim 12 luni in ultimele 24 luni, beneficiaza de ajutor de somaj. Frecventarea cursurilor unei facultati cu plata forma ID,in aceasta situatie, nu conditioneaza dreptul la ajutorul de somaj.
Ultima modificare: Marți, 23 Octombrie 2018
Surub, utilizator
Atunci depuneti-va dosarul de somaj , daca cei de la AJOFM v-au dat acel raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am dreptul la somaj daca urmez o facultate? mi19765 mi19765 Lucrez la actualul loc de munca de peste 3 ani si in paralel urmeaz cursurile unui program de licenta la zi. A scazut volumul de munca la firma la care ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am absolvit facultatea anul acesta, dar fără a obtine ... MIKAELA72 MIKAELA72 Buna ziua, am absolvit facultatea anul acesta, dar fără a obtine diploma de licenta .... pana voi da licenta as putea obține ajutorul de șomaj? Și dacă ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie somaj Mihaela Padu Mihaela Padu buna ziua ! absolventii de liceu care au fost admisi la facultate mai beneficiaza de indemnizatia de somaj in anul 2018? pentru ca legea este data in 2002 ... (vezi toată discuția)